Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, copie a celei purtate de fina lui Berlusconi

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, copie a celei purtate de fina lui Berlusconi

Kate Middleton a purtat în ziua nunţii cu Prinţul William o rochie asemănătoare cu cea a Isabellei Orsini, fina premierului italian Silvio Berlusconi, care s-a căsătorit acum doi ani cu prinţul belgian Edouard de Ligne.

Rochia purtată la nuntă de ducesa de Cambridge, Catherine Middleton, creată de Sarah Burton de la casa Alexander McQueen, a fost lăudată pentru rafinamentul ei. Însă o altă prinţesă din Europa a purtat o rochie asemănătoare la nunta ei şi a fost surprinsă să vadă creaţia în ziua nunţii lui William.

Isabella Orsini, fina premierului italian Silvio Berlusconi, s-a căsătorit acum doi ani cu prinţul belgian Edouard de Ligne, având o rochie foarte asemănătoare cu cea a miresei britanice din 29 aprilie, scrie Daily Mail. Rochia Isabellei Orsini a fost creată de stilistul belgian Gerald Watelet, dar prezintă elemente similare cu cea concepută de Sarah Burton, de la dantela de pe corsaj şi mâneci, la ansamblul rochiei şi la trenă. Asemănările sunt întărite de faptul că ambele femei sunt subţiri, brunete, frumoase şi, deşi coafura a fost diferită, au purtat amândouă diademe cu diamante. Similitudinile au fost atât de evidente, încât ziare şi reviste din Germania, Belgia, Franţa şi Italia au scris că rochia Catherinei a fost o copie, iar titlurile au fost "Copy-Kate" sau "Copycat Kate", aluzie la titlurile folosite de presa britanică, "Waity Katie", pe vremea când tânăra aştepa cererea în căsătorie a lui William. Isabella Orsini, 36 de ani, actriţă, a declarat revistei italiene Novella 2000: "De îndată ce am văzut-o pe ducesa de Cambridge mergând spre biserică, m-am gândit că rochia ei este o copie a rochiei mele de nuntă. Asta înseamnă că are gust", încheie Daily Mail.

Chiar dacă linia rochiei a fost asemănătoare, ceea ce deosebeşte rochia lui Kate Middleton de cea a Isabellei Orisini este dantela. Modelele din dantela aplicată pe rochia prinţelei britanice descriu cele patru embleme florale ale Regatului Unit: trandafirul, ciulinul, narcisa și trifoiul.

Însă, atât Ducesa de Cambridge, Catherine Middlenton, cât şi Isabella Orsini s-au inspirat din modelul rochiei de mireasa purtat de Grace Kelly, care a devenit Prinţesa Grace de Monaco, atunci când ea s-a căsătorit cu Prinţul de Monaco, în 1956. Ea a avut, de asemenea, un corset dantelat, pe talie, cu fustă amplă, şi un voal pur şi tiară cu diamante.