Michael Ringier: "Afacerea de bază rămâne ziarul tipărit. Vrem să rămânem în România"

Michael Ringier: "Afacerea de bază rămâne ziarul tipărit. Vrem să rămânem în România"

Preşedintele grupului media Ringier, Michael Ringier, a declarat, în cadrul unei întâlniri avute astăzi cu ziariştii, că trustul pe care îl reprezintă a decis să fie prezent, în continuare, pe piaţa din România: "Avem planuri pe termen lung, vrem să rămânem în România. Chiar dacă în ultimii ani am avut pierderi, de altfel toţi competitorii noştri au pierdut foarte mulţi bani în 2009, dacă priveşti în viitor, vezi că pe termen lung această piaţă va fi profitabilă".

Michael Ringier admite că România "este o piaţă dificilă", dar "deşi complicată, poate fi atractivă".

Michael Ringier a mai declarat că, din perspectiva sa, afacerea de bază rămâne print-ul: "Fără îndoială, trebuie să-ţi dezvolţi activităţile online, dar afacerea de bază rămâne ziarul. Atâta timp cât ziarul există, eu aleg ziarul tipărit, nu pentru că sunt eu mai în vârstă, dar tinerii încă citesc ziare".

Michael Ringier este de părere că în România este loc doar pentru două ziare quality: "Piaţa titlurilor de referinţă are viitor, dar va fi foarte dificil. În primul rând, România este o piaţă tipic latină, iar ziarele serioase au o viaţă foarte grea. În al doilea rând, există prea multe ziare în România".

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Ringier a amintit că în România "există o altă companie care copiază tot ce facem noi", făcând trimitere la Adevărul Holding.

Managerul general al joint venture-ului Ringier Axel Springer, Florian Fels, a declarat, la rându-i, că este posibil ca România să fie introdusă în acest proiect în doi ani.

"Ar trebui să se întâmple într-o zi acest joint venture. Aşa cum am mai spus, România nu a intrat în acest joint venture, acum doi ani când a fost semnat, din două motive: unul este că Axel Springer are deja un parteneriat în România cu Edipresse România şi se respectă acest parteneriat, iar al doilea motiv ţine de faptul că afacerea din România trebuie să fie una stabilă înainte de a se alătura acestui proiect. În doi ani este posibil ca România să intre în joint-venture Ringier-Axel Springer. Trebuie să intre în acest parteneriat. Credem că împreună suntem mai puternici, dar deocamdată nu vrem să ne stresăm partenerii prin aducerea unui companii care consumă resurse. Credem în piaţa din România."