Săndoi, selecţionerul României la meciul cu Brazilia?

Săndoi, selecţionerul României la meciul cu Brazilia?

Antrenorul de la "tineret" va fi interimar la prima echipă pentru turneul din America de Sud dacă Lucescu pierde cu Bosnia.

Emil Săndoi, selecţionerul echipei de tineret a României, ar putea conduce naţionala "mare" în meciurile cu Brazilia (7 iunie) şi Columbia (11 iunie). Răzvan Lucescu, actualul selecţioner, a primit un ultimatum din partea Comitetului Executiv să câştige partida cu Bosnia, programată pe 3 iunie, altfel va fi demis direct de Mircea Sandu, care a fost mandatat să ia singur decizia radicală.

În şedinţa Comitetului Executiv de joi, când s-a discutat viitorul selecţionerului, Ionuţ Lupescu, directorul general de la "Casa Fotbalului", a insistat ca Răzvan să meargă şi în turneul din America de Sud. Şefii fotbalului au convenit să nu se ia legătura cu alţi tehnicieni, pentru a nu spori presiunea pe Lucescu junior înaintea meciului decisiv cu Bosnia. Însă rămânea problema antrenorului pentru meciurile cu Brazilia şi Columbia, mai ales că atunci nu vor fi decât două zile de pauză până la plecarea delegaţiei spre America de Sud, timp insuficient pentru negocieri cu alt tehnician.

"Cine v-a zis? Nu ştiu nimic"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu le-am făcut prupunerea aceasta. Le-am zis: «Ce soluţii căutaţi? Nu mai căutaţi, îl aveţi pe Emil Săndoi, care a avut două campanii de calificare foarte bune cu tineretul. De ce să nu-i dăm o şansă şi lui Săndoi? Cunoaşte foarte bine toţi tinerii care au fost promovaţi la naţională, îi ştie, evident, la fel de bine şi pe ceilalţi componenţi ai lotului. Apoi aveţi timp să căutaţi alt antrenor». Propunerea a fost primită destul de bine de toţi cei din Comitetul Executiv. Dacă Răzvan nu bate pe Bosnia, la partidele cu Brazilia şi Columbia pe bancă ar putea să stea Săndoi", ne-a declarat ieri Dumitru Costin, şeful AFAN (sindicatul fotbaliştilor) şi membru în Comitetul Executiv.

Propunerea pare fantezistă, pentru că Emil Săndoi nu are o carte de vizită care să-l impună la prima reprezentativă. Această variantă le-ar putea da apă la moară celor care contestă autoritatea şi priceperea membrilor Comitetului Executiv care decid, printre altele, şi soarta naţionalei.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, se pare că nu este dispus să facă acest experiment. În momentul în care a vorbit despre numele luate în calcul pentru înlocuirea lui Lucescu junior, "Naşul" nici măcar nu l-a menţionat pe tehnicianul de la tineret.

Vizibil surprins, Emil Săndoi a dat din colţ în colţ ieri când a fost chestionat de EVZ şi a negat cu jumătate de gură: "Cine v-a zis? Nu ştiu nimic, n-a discutat nimeni cu mine despre aşa ceva. Nu cred că se va ajunge la această variantă".

Săndoi este antrenorul "tineretului" din 2006, dar n-a izbutit nicio calificare la vreun turneu final, deşi a fost mereu aproape de îndeplinirea obiectivului. "E un turneu important, dar, până la urmă, amical. Săndoi merită o şansă. A avut 18 meciuri fără înfrângere cu echiş pa naţională de tineret." DUMITRU COSTIN, preşedinte AFAN, membru în Comitetul Executiv