Croitoru, BNR: Reducerea CAS e o măsură bună, nu şi scăderea cotei unice

Croitoru, BNR: Reducerea CAS e o măsură bună, nu şi scăderea cotei unice

Reducerea contribuţiilor asigurărilor sociale (CAS) cu trei puncte procentuale este o măsură bună, care poate fi suportată de bugetul de stat, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. El crede însă că România nu trebuie să scadă nivelul cotei unice de impozitare.

Atâta timp cât bugetul permite diminuarea CAS, este o măsură bună, iar impactul diminuării cu trei puncte procentuale este unul suportabil, a explicat Croitoru.

"Dacă vrei să stimulezi competitivitatea, e bine să reduci CAS, pentru că multe state au sisteme mai puțin opresive ca noi", a afirmat Lucian Croitoru.

În ceea ce priveşte o posibilă reducere a cotei unice de impozitare, consilierul guvernatorului BNR crede că o astfel de măsură nu trebuie luată acum. "Dacă vrei să reduci un astfel de impozit, trebuie să te gândeşti de zece ori şi să tai o singură dată, dar nu cred că e cazul să se umble la cota unică", a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor surse politice, membrii Coaliţiei de guvernare au discutat ieri despre reducerea cu trei puncte procentuale (de la 44% la 41%) a contribuţiilor sociale din a doua parte a anului, o decizie urmând să fie luată în viitorul apropiat. Totodată, sursele au precizat că se are în vedere şi o reducere a cotei unice de la 16% la 14% sau 12%.