Anchetă la RATB. Motivul: tramvaiul Imperio

Anchetă la RATB. Motivul: tramvaiul Imperio

Primarul general al Capitalei a dispus formarea unei comisii de analiză şi anchetă pentru verificarea contractului încheiat de Regia de Transport în Comun Bucureşti şi Astra Vagoane, privind construirea tramvaiului Imperio.

RATB a încheiat, pe data de 21 februarie,  cu Astra Vagoane un contract de 600 de milioane euro, pentru construcţia de tramvaie, urmând ca firma să vină cu banii necesari investiţiilor iar Regia cu mâna de lucru şi cu spaţiul destinat producţiei.  Potrivit contractului, Regia intenţionează să producă  sub licenţă un tramvai numit Imperio, care să fie ieftin şi să aibă succesul Loganului.

Azi, edilul-şef a decis efectuarea unui control care să stabilească dacă contractul a fost încheiat conform legii. "Având în vedere contractul încheiat de directorul general RATB, Adrian Crit, cu Astra Vagoane Arad şi Siemens, Primarul General Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de analiză şi anchetă în legătură cu situaţia RATB. Precizăm că încă din data de 21 februarie 2011, Primarul General Sorin Oprescu i-a pus in vedere directorului general RATB, Adrian Criţ, că pentru a încheia un astfel de contract este necesară aprobarera Consiliului General al Municipiului Bucureşti", se precizează într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti. Comisia va fi formată din specialişti din domeniul transporturilor, financiar şi juridic, în aşa fel încât analiza să fie obiectivă, au mai explicat reprezentanţii Municipalităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News