Telefoanele inteligente, vedete la Barcelona

Telefoanele inteligente, vedete la Barcelona

Ediţia din acest an a unuia dintre cele mai mari târguri de gadgeturi, Mobile World Congress, care se desfăşoară la Barcelona, a fost consacrată telefoanelor inteligente. Nokia, Sony Ericsson, HTC, Google, Microsoft, Motorola, LG sau Samsung au venit cu propuneri noi pentru fanii tehnologiei.

omeniu Mobile World Congress a debutat pe 14 februarie la Barcelona şi îşi va închide porţile astăzi. Vedetele ediţiei au fost tabletele, chiar dacă despre unele au circulat doar zvonuri, cum este cazul tabletei Nokia despre care se spune că va fi lansată în curând şi va avea un sistem de operare MeeGo.

Finlandezii au anunţat şi că vor derula un parteneriat cu Microsoft. Eric Schmidt, CEO-ul Google, consideră mişcarea celor de la Nokia o greşeală, afirmând că i-ar fi plăcut ca aceştia să aleagă Android în locul Windows Mobile, ca platformă pentru viitoarele smartphone-uri pe care le va realiza.

Oficialii Nokia susţin că doresc să creeze un al treilea pol de putere în domeniu, capabil să concureze cu succes cu Google şi Apple.

Ne puteți urmări și pe Google News

Samsung a adus la Barcelona noua tabletă Galaxy Tab 10.1, dar şi Samsung Galaxy S II. Galaxy Tab 10.1 are un ecran de 10,1 inch, dispune de procesorul NVIDIA Tegra 2 şi system de operare Android 3.0 (Honeycomb). Utilizatorii se pot bucura de posibilitatea opţiunilor realizate simultan (multitasking), pot naviga pe internet sau urmări filme HD. <iframe title="YouTube video player" width="610" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/VBeLe-euq9U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Galaxy S II este cel mai subţire smartphone din lume la această oră, având o grosime de 8,49 milimetri. Telefonul dispune de un procesor dual-core de 1GHz şi un ecran Super AMOLED Plus de 4,27 inci (10,84 cm). Samsung Galaxy S II operează cu Android 2.3 Gingerbread. Dispozitivul are încorportaă o cameră foto de 8MP şi una de filme full HD de 1080p.

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="340" src="http://www.youtube.com/embed/To7QqybjLfI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Xperia Neo, ultimul lansat din seria Xperia a celor de la Sony Ericsson, este echipat cu tehnologia multimedia de la Sony. Telefonul cu ecran tactil Xperia Neo vine cu o cameră de 8,1 megapixeli şi cu senzorul Exmor R. Utilizatorii pot viziona videoclipuri şi fotografii pe televizorul HD.

<iframe title="YouTube video player" width="610" height="340" src="http://www.youtube.com/embed/yo-67Y6Ddts" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 3D fără ochelari

LG Optimus 3D are un display 3D lenticular, astfel că imaginile pot fi văzute tridimensional, fără să fie nevoie de ochelari speciali. Gadgetul are încorporate un microprocesor NVIDIA Tegra 2, cu două nuclee de procesare ce va putea reda conţinut video Full HD 1080P tridimensional, şi o cameră foto stereoscopică.

Telefonul cântăreşte 168 de grame şi are dimensiuni reduse (128,8x68x11,9 mm). <iframe title="YouTube video player" width="610" height="340" src="http://www.youtube.com/embed/IcYqzl0XnVI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>