Portretul lui Lucian Freud, 23 de milioane de lire sterline

Portretul lui Lucian Freud, 23 de milioane de lire sterline

Tabloul "Three Studies For A Portrait Of Lucian Freud", realizat de Francis Bacon, ce reprezintă portretul bunului său prieten, pictorul Lucian Freud, s-a vândut cu 23 milioane de lire sterline (37 milioane de dolari), în cadrul unei licitaţii organizate ieri, la Londra, de casa de liciataţii Sotheby’s, relatează bbc.co.uk.

Preţul de vânzare a tabloului a depăşit de trei ori valoarea estimată iniţial de specialişti. Opera de artă a fost achiziţionată de către un londonez care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Francis Bacon şi Lucian Freud s-au cunoscut în 1945 şi au devenit prieteni foarte buni, pictându-se de multe ori unul pe celălalt în diverse ipostaze. Tabloul "Three Studies For A Portrait Of Lucian Freud" s-a aflat într-o colecţie privată încă de când a fost realizat, în anul 1965.  Preţul estimativ de vânzare a fost de cuprins între între 7 milioane de lire sterline (11,2 milioane de dolari) şi 9 milioane de lire sterline (14,4 milioane de dolari), dar licitaţia de aseară a depăşit orice aşteptare, mai ales că pentru lucrare au licitat strâns zece cumpărători de pe patru. Aceştia au urcat preţul de vânzare a tabloului până la 23.001.250 de lire sterline, sumă ce include prima cumpărătorului.

În cadrul licitaţiei de joi a fost stabilit şi un nou record de preţ pentru operele pictorului suprarealist Salvador Dali. Tabloul "Portrait de Paul Eluard", pictat de Dali în 1929, a fost achiziţionat pentru suma de 13 milioane de lire sterline (21,6 milioane de dolari).

Ne puteți urmări și pe Google News