Oprescu vrea şoferi pe maşinile de deszăpezire cu "sistem nervos mai tare". 600 de oameni curăţă străzile Capitalei

Oprescu vrea şoferi pe maşinile de deszăpezire cu "sistem nervos mai tare". 600 de oameni curăţă străzile Capitalei

Oprescu le-a cerut firmelor de salubritate să folosescă material antiderapant atât cât este nevoie, tramvaiele să aibă pluguri şi firmelor de slubrizare să aibă şoferi cu "sistem nervos mai tare".

Deşi s-a deszăpezit toată noaptea de sâmbătă spre duminică, străzile Capitalei erau acoperite în această dimineaţă de zăpadă din cauză ninsorii abundente. Totuşi, potrivit Centrului de Monitorizare a Traficului Bucureşti, nu există ambuteiaje, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Edilul-şef a cerut mobilizare, şoferi pe maşinile de deszăpezire cu "sistem nervos mai tare" şi să fie curăţate şi străzile secundare. "Vă rog să respectaţi toate cantităţile necesare de material antiderapant . Nu s-a pus nici un fel de problemă legată de costurile acestor lucruri", a declarat Oprescu.

Tramvaie cu pluguri

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte mijlocul de transport în comun, primarul general al cerut ca tramvaiele să aibă pluguri şi să se cureţe liniile. Peste 200 de utilaje şi aproximativ 600 de angajaţi ai firmelor de salubrizare şi ai Administraţiei Domeniului Public au ieşit duminică la deszăpezire.

"O parte din cetăţenii au cerut să le las zăpada, să se bucure de ea. Asta e. Ăsta este neamul, facem parte cu toţii din el, trebuie să-I înţelegem şi pe unii şi pe alţii. Până luni dimineaţă vrem să avem străzile la negru, să vadă oamenii că putem face faţă provocărilor de genul ăsta".

Bucureştiul se află sub atenţionare de cod gaşben de ninsori de sâmbără, ora 12, până duminică –ora 23.00. Potrivit prognozei, în Capitală va ninge abundant.

CITIŢI ŞI: Drumuri naţionale şi judeţene, închise din cauza zăpezii. Trenuri de călători anulate