Tabere de schi şi concursuri naţionale la Vatra Dornei

Tabere de schi şi concursuri naţionale la Vatra Dornei

Amatorii sporturilor de iarnă pot participa fie la taberele de profil din judeţul Suceava, fie la competiţiile regionale organizate în Caraş-Severin, pe Muntele Mic şi pe Semenic.

Vatra Dornei, Muntele Mic sau Muntele Semenic sunt doar câteva dintre zonele unde, până la sfârşitul lunii februarie, iubitorii de schi pot testa calitatea pârtiilor.

Fie că e vorba de cei mici sau de adulţi, şcoala oficială de schi din Vatra Dornei şi clubul celebrului alpinist Coco Galescu au pregătit pentru perioada următoare o serie de oferte care mai de care mai interesante.

Patru ore de schi pe zi

Ne puteți urmări și pe Google News

La Vatra Dornei, şcoala oficială de schi a staţiunii organizează tabere de schi pentru copii şi părinţi, cu cazare şi masă la un hotel de trei stele, situat chiar la baza pârtiei. În cadrul taberei, care cuprinde cinci nopţi de cazare, micuţii vor avea câte patru ore pe zi de cursuri cu monitori autorizaţi, acces la piscină, skipass, concursuri şi un CD cu cele mai frumoase momente din tabără.

"Peste câteva zile, începem cu prima serie de copii. Este un program adresat în principal copiilor cu vârste între 5 şi 7 ani, pe care îi iniţiem în disciplina schiului alpin. În cadrul fiecărei zile de tabără, sunt programate lecţii de schi şi concursuri pe zăpadă, iar fiecare copil va beneficia de atenţie particulară. Părinţii vor fi tot timpul pe pârtie în compania celor mici, fiind incluşi într-un program specific de iniţiere, respectiv consolidare în schiul alpin", explică directorul "Euroski", Petru Grigoraş, monitor categoria I şi profesor specialist schi alpin.

Tariful este de 895 de lei de persoană, iar copiii trebuie să fie însoţiţi de cel puţin un părinte ori tutore legal. Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe pagina de internet a şcolii, euroski.ro.

150 de concurenţi

Tot la Vatra Dornei, în perioada 28 februarie-2 martie, va avea loc cea de-a XII-a ediţie a Campionatului Naţional al monitorilor de schi, care va reuni peste 150 de participanţi. Compe tiţia e organizată de şcoala de schi din Vatra Dornei, în colaborare cu Asociaţia Naţi o nală a Şco lilor de Schi din România, Asociaţia Monitorilor de Schi şi Primăria Vatra Dornei.

"Vor fi două probe, una de slalom uriaş, care va cuprinde un traseu de 18-25 de porţi, şi va fi valabilă şi pentru practicanţii de snowboard, şi una de sincron/ demo schi, probă ce se va desfăşura în nocturnă", spune Petru Grigoraş, unul dintre organizatori. Concurenţii vor avea parte şi de o serie de petreceri pe pârtie şi de o cină festivă la final.

895 de lei de persoană este tariful pentru tabăra de schi, de cinci nopţi, organizată în staţiunea Vatra Dornei din judeţul Suceava

CARAŞ-SEVERIN

Cupa de Vest la Schi, luna viitoare

La începutul lunii februarie, practicanţii sporturilor de iarnă sunt invitaţi de clubul celebrului alpinist Coco Galescu, Club Montan Caransebeş, să participe la Cupa de Vest la Schi, competiţie care va avea loc în două etape. Prima etapă este programată pentru weekendul 5-6 februarie, pe Muntele Semenic, iar cea de-a doua va avea loc în zilele de 19 şi 20 februarie, pe Muntele Mic.

Potrivit organizatorilor, concursul se adresează tuturor schiorilor, indiferent de vârstă sau per forman ţe, şi va consta într-un slalom uriaş, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

Traseul include 20 de porţi, are un nivel mediu de dificultate, iar schiorii vor fi cronometraţi electronic, spun organizatorii. Cel mai bun schior va primi trofeul Cupa de Vest la Schi 2011. "Prin această competiţie sperăm să stimulăm sportul alb, mai ales în rândul tinerilor", a declarat alpinistul Coco Galescu, preşedintele Clubului Montan Caransebeş.

Muntele Mic şi Muntele Semenic sunt principalele destinaţii de iarnă din vestul ţării, ambele situate în judeţul Caraş-Severin. Staţiunea Semenic este situată la 1.410 metri altitudine, în timp ce staţiunea Muntele Mic se află la o altitudine de 1.525 de metri. În această zonă, sezonul de schi începe în luna noiembrie şi durează cam pană prin aprilie.