Inter Milano, victorie în Cupa Italiei

Inter Milano, victorie în Cupa Italiei

Internazionale Milano, fără românul Cristi Chivu, a câştigat cu scorul de 3-2 partida cu Genoa şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei.

Decisiv în succesul deţinătoarei trofeului a fost camerunezul Samuel Eto'o, autor al unei "duble" în poarta "grifonilor". Atacantul african a deschis scorul în minutul 15 şi a dublat avantajul gazdelor cu puţin timp înainte de pauză printr-un voleu de senzaţie. A fost cel de-al 21 gol marcat de Eto'o în acest sezon.

Genoa a revenit în meci prin golul marcat de Houssine Kharja, în debutul reprizei secunde, din penalty. Lovitura de pedeapsă a fost provocată de un fault al lui Andrea Ranocchia, jucător care a debutat aseară la Inter, după ce a fost cumpărat, în urmă cu câteva zile, chiar de la Genoa. Mijlocaşul kenyan MacDonald Mariga a refăcut diferenţa de două goluri a formaţiei de pe Giuseppe Meazza, iar golul marcat de Giuseppe Sculli în prelungiri pentru Genoa nu a mai schimbat nimic. Astăzi se va juca un alt meci din optimile de finală, Juventus Torino primind vizita formaţiei siciliene Catania Calcio. "Bătrâna Doamnă" nu a mai câştigat Cupa Italiei din 1995. <object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-UgER_cnq_A?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-UgER_cnq_A?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Tot ieri, Palermo a obţinut şi ea calificarea în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins cu 1-0, pe teren propriu, Chievo Verona. Fabrizio Miccoli a marcat singurul gol al meciului pentru Palermo, de la care a lipsit românul Dorin Goian, din lovitură de la 11 metri, punând capăt viselor "măgarilor zburători" cu 10 minute înainte de finalul partidei. În "sferturi", Palermo va întâlni AC Parma, care a eliminat-o în urmă cu aproape o lună pe Fiorentina, în timp ce Inter va da piept cu învingătoarea duelului dintre Napoli şi Bologna.

Ne puteți urmări și pe Google News