Femei însărcinate, puneţi telefonul JOS! PERICOLUL pe care nu-l ştiaţi

Femei însărcinate, puneţi telefonul JOS! PERICOLUL pe care nu-l ştiaţi

Universitatea Yale a realizat un studiu pe şoareci, în viaţa intrauterină. Cei expuşi la radiaţiile telefoanelor mobile au arătat hiperactivitate, memorie scăzută şi o diminuare a atenţiei în faţa pericolului. Se crede că telefonul mobil folosit în exces de femeile însărcinate poate afecta dezvoltarea creierului fetusului.

Ultimul studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universităţii Yale trage un puternic semnal de alarmă. Dr. Hugh Taylor a cercetat impactul expunerii la telefonul mobil a femeilor însărcinate, anunţă ziarul britanic Daily Mail. El a publicat un articol în urma studiilor sale în care spune că radiaţiile telefonului mobil poate afecta dezvoltarea creierului la copiii în timpul vieţii intrauterine.

Dr. Taylor a pus mai multe femele de şoarece gestante în cutii. Pe capacul unora dintre cutii au fost plasate telefoane mobile active, iar pe celelalte cuşti au fost aşezate telefoane închise, care nu transmiteau semnal. Telefoanele active au fost apelate pe toată perioada gestaţiei femelelor de şoarece.

După naşterea puilor, aceştia au fost lăsaţi să se dezvolte câteva săptămâni şi le-a fost studiat comportamentul. "Şoarecii expuşi la telefoanele mobile au fost mai activi decât ceilalţi, neexpuşi la radiaţii. Memoria primilor era scăzută, îşi pierdeau echilibrul şi nu învăţau cum să se ferească", a declarat dr. Taylor, citat de Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul de la Yale a menţionat că acest studiu reprezintă doar "baza biologică" a impactului telefoanelor asupra sarcinii, fiind necesare cercetări mai aprofundate. Hugh Taylor recomandă totuşi precauţie în utilizarea telefoanelor mobile de către femeile însărcinate: "Ţineţi-le la distanţă de corp", este sfatul doctorului. 

Producători ca Apple şi Blackberry îşi avertizează cumpărătorii, în ghidurile de utilizare, să ţină la distanţă dispozitivele mobile, dar recomandarea trece neobservată, nefiind accentuată în campanii de publicitate. Organizaţia Davis, de cercetare în domeniul sănătăţii, solicită companiilor care produc telefoane să mediatizeze mai intens aceste anunţuri. "Să vezi în toate reclamele oameni care ţin telefonul la ureche nu este deloc etic. Oamenii sunt complet dezinformaţi", a afirmat o reprezentantă a organizaţiei. 

În acest moment, la nivel mondial, există peste 5,5 miliarde de telefoane mobile, aproape cât numărul total de locuitori de pe planetă. În 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat alocarea de fonduri mai consistente pentru cercetarea impactului pe care l-ar putea avea radiaţiile dispozitivelor mobile asupra organismului şi dacă acestea pot duce la apariţia cancerului.  

În Franţa este interzisă publicitatea la telefoane mobile dedicate copiilor, tocmai din cauza expunerii la un risc încă necunoscut. Legătura dintre telefoanele mobile şi cancer nu este deocamdată elucidată, făcându-se o analogie între fumat şi cancerul de plămâni, relaţie de cauzalitate nedemonstrată ştiinţific până în anii '80.