Preferatul Monei la şefia DNA: Bani pierduţi într-un flagrant de tot râsul şi o achitare gravă

Preferatul Monei la şefia DNA: Bani pierduţi într-un flagrant de tot râsul şi o achitare gravă

Procurorul Ioan Irimie şi-a început cariera în comunism, iar cât timp a lucrat la Parchetul Naţional Anticorupţie nu a făcut dosare complexe. Mai mult, unul dintre rechizitoriile sale, "Omu-Buşteni", a fost infirmat de instanţă, iar acuzatul a fost achitat definitiv

Noi detalii ies la iveală din cariera celor propuşi la şefia parchetelor din România. Procurorul anticorupţie Ioan Irimie (58 de ani), pe care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, l-ar vrea şef la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), are în palmares o achitare de răsunet, în dosarul "Omu- Buşteni". Într-un alt dosar, al fostului primar al oraşului Bacău, Dumitru Sechelariu, s-au dat deja două achitări. În urmă cu o săptămână, Ioan Irimie a mai făcut o gafă: a ratat flagrantul făcut în cazul şefului PP-DD Bistriţa Năsăud, iar banii marcaţi cu "MITĂ" nu au mai fost recuperaţi.

  • INCOMPETENŢĂ Cea mai "tare"anchetă a lui Ioan Irimie, propus PROCUROR-ŞEF la DNA, e un FIASCO. Dosarul "Omu-Buşteni": ACHITĂRI în trei instanţe

Nemulţumit că presa a relatat că nu a instrumentat anchete de răsunet, în perioada în care a lucrat la Parchetul Naţional Anticorupţie (2002-2005), Ioan Irimie a trimis o listă cu aceste cauze. Cel mai răsunător rechizitoriu este cel al lui Virgil Teodorescu, consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, denumit în mass-media dosarul "Omu -Buşteni". Achitare usturătoare Virgil Teodorescu a fost acuzat că a pretins de la denunţătorul Ionescu Octavian, cetăţean român rezident în Elveţia, suma de două milioane de dolari. Oficialul a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu atribuţii de conducere şi control din Ministerul Finanţelor Publice şi din Administraţia Publică Locală a judeţului Prahova. Astfel, aceştia ar fi urmat să întocmească acte în vederea obţinerii de către denunţător a unei garanţii guvernamentale pentru un împrumut de peste 58 milioane de dolari.

  • Favoriţii Monei Pivniceru la şefia DNA şi a Parchetului General "au fost aruncaţi în faţă pe post de carne de tun"

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalul Bucureşti, în decembrie 2003. După patru ani, Tribunalul a decis achitarea fostului consilier şi ridicarea sechestrului de pe imobilul din centrul Capitalei. DNA a făcut apel, care a fost respins pe data de 19 mai 2008. Dosarul a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie, care a stabilit, la 11 noiembrie 2008, achitarea definitivă a lui Virgil Teodorescu. Cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului. Problema "Sechelariu" Un alt dosar, trimis în judecată de acesta, este cel al fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice". Potrivit rechizitoriului, Sechelariu ar fi obţinut câştiguri ilegale de pe anumite terenuri aflate în proprietatea firmelor sale, pe care le-a dat la schimb cu altele aflate în proprietatea publică a municipiului Bacău. Era vorba de un schimb de terenuri între fabrica Letea şi Consilul Local.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • EXCLUSIV Dan Voinea: Tiberiu Niţu, un frânar al dosarelor Revoluţiei

În acest dosar, Curtea de Apel Bacău a decis, ieri, achitarea lui Secheleariu şi a celor doi complici. Aceeaşi decizie fusese dată, în 26 iunie 2012, de Tribunalul Bacău. Cheltuielile cu ancheta şi cele de judecată au rămas tot în sarcina statului. DNA mai poate face recurs doar la Curtea Supremă. 12 ani a activat Ioan Irimie (1978-1990) în Procuratura Republicii Socialiste România, la parchetele din Vişeu de Sus şi la Craiova "Mona Pivniceru a fost întrebată de un coleg: «Ce o să faceţi dacă o să candideze numai exotici?» Răspunsul: «O să aleg dintre exotici!»" DANIEL MORAR, fostul şef al DNA Verdictul EVZ: Respinşi! EVZ dezvăluia, în ediţia din 3 noiembrie 2012, problemele celor doi procurori candidaţi la şefia parchetelor. Astfel, Ioan Irimia şi Tiberiu Niţu nu au şanse să primească avizul CSM. Niţu are probleme de imagine după ce a primit un teren în baza certificatului de revoluţionar. În decembrie 1989, acesta era militar în termen şi a declarat că a tras în casele de pe Dorobanţi, în noaptea de 21 -22 decembrie, când se ştie că s-a tras doar în Piaţa Universităţii. Liderul revoluţionarilor, Teodor Mărieş, l-a criticat aspru pe procuror: "Întotdeauna am spus că niciun cadru al Armatei şi nici militarii în termen care erau sub arme în 1989 nu trebuie să beneficieze de certificat şi facilităţi, pentru că ei erau în misiune. Au tras în popor din 17 şi până în 28-30 decembrie 1989". Prima pagină a Evenimentului Zilei, din data de 3 noiembrie 2012, atunci când au fost publicate problemele celor doi procurori Cum a pierdut urma plicului În urmă cu o săptămână, Ioan Irimie a ratat un flagrant la şeful PP-DD din Bistriţa Năsăud, Octavian Seciu. Mai mult, nu a fost recuperat nici plicul cu 6.000 de euro, bani însemnaţi "MITĂ" şi aparţinând DNA. Octavian Seciu a fost reţinut pentru 24 de ore, dar judecătorii nu i-au dat mandat de arestare Pe 30 octombrie, la orele 23.00, într-un cartier al municipiului Bistriţa, s-au întâlnit două maşini care au parcat paralel. Octavian Seciu a cerut 40.000 de euro de la Adrian Ungur pentru a candida la un post de deputat. Seciu a deschis geamul din dreapta al maşinii şi a cerut să-i fie aruncaţi banii, lucru care s-a şi întâmplat, însă în plic erau doar 6.000 de euro.

  • PROPUNEREA MONEI pentru DNA: "Mi-am dat demisia ca să nu apar cu revocare din funcţie"

În momentul în care au intervenit mascaţii conduşi de Irimie, Seciu a demarat în trombă. A fost sunat de procuror şi chemat la audieri, dar a fost refuzat. Seciu a fost prins în Vatra Dornei cu circa 3.500 de euro. Judecătorii l-au pus în libertate, decizia nefiind definitivă. CITIŢI ŞI:

  • CE NU ŞTIAŢI despre şeful propus la DNA de Pivniceru: În 2005 a fost revocat din funcţie pentru LIPSĂ DE ACTIVITATE
  • CARACTERIZĂRILE MONEI Irimie îşi menţine echilibrul emoţional". Niţu are "o mare capacitate de ascultare"