BOXER de supergrea, ajuns fiară în bătăile de stradă. Marele talent Cristi Buhan, un MĂCELAR care a îngrozit Iaşiul

BOXER de supergrea, ajuns fiară în bătăile de stradă. Marele talent Cristi Buhan, un MĂCELAR care a îngrozit Iaşiul

Cum s-a mai întâmplat de nenumărate ori, sportivii au sărit la bătaie în clubul Queens, din Iaşi. Aveau la ei cuţite, bâte şi spray-uri lacrimogene. Au măcelărit doi studenţi arabi şi au rănit alţi tineri. Buhan era unul dintre cei mai buni boxeri români din noua generaţie.

Una dintre speranţele boxului ieşean a fost arestată, ieri, după ce s-a bătut cu un grup de cetăţeni arabi. Boxerul Cristi Buhan a lovit o victimă cu parul în cap, iar anchetatorii au găsit asupra sa un cuţit. Sportivul de numai 24 de ani ieşise cu prietenii în clubul Queens, iar bătaia care a urmat a fost una ca-n filme. Alţi şase tineri au fost reţinuţi, ieri, de către poliţişti. "Ar fi putut ajunge un mare talent", spune unul fostul său antrenor despre tânărul care a aruncat totul la gunoi într-un moment de nebunie.  

Înarmaţi ca la război 

Bătaia a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropierea clubului Queens din Copou. Tinerii din anturajul boxerului au mers la club parcă pregătiţi pentru scandal: aveau asupa lor pari, cuţite şi sprayuri lacrimogene. În cursul nopţii, trei dintre cei şase tineri care erau împreună cu Buhan au ieşit din club şi au plecat spre o terasă din vecinătate, Sky. Acolo a început scandalul, după ce s-au întâlnit cu doi arabi. Unul din gaşca boxerului, Adrian Diaconescu, s-a luat la harţă cu arabul El Ubray şi i-a dat un cap în gură. La scurt timp, ceilalţi tineri din Queens, avertizaţi de ceea ce se întâmplă, au ajuns pe terasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Măcel în toată regula

Ceea ce a urmat pare desprins din filmele hollywoodiene: tinerii s-au bătut cu bâtele, s-au înjunghiat şi au pulverizat cu spray lacrimogen. Acelaşi Diaconescu l-a tăiat la un braţ pe arabul cu care s-a încăierat anterior, iar la scurt timp Buhan a apărut cu un par, pe care îl avea în maşină, şi l-a lovit de mai multe ori în zona capului şi a umărului. El Ubray a fost pus la pământ în câteva secunde de atacul ieşenilor, alegându-se cu un traumatism cranio-cerebral. Nici după ce a căzut, nu a scăpat de furia tinerilor, primind mai multe lovituri cu picioarele în zona capului. Celălalt cetăţean arab,  Al Haj H.M.W, a scăpat cu răni mai uşoare. Mai multe persoane care se aflau pe terasă au fost rănite în timpul încăierării, însă nu au depus plângere.    Buhan, genul care te bate dacă te uiţi urât la el

În urma incidentului, Ionuţ Buhan, Adrian Diaconescu, Ionuţ-Bogdan Andrei, Lucian-Ştefan Odobău, Gabriel Oprica, Daniel Dumbrăveanu şi Mircea-Florin Enescu, cu vârste între 24 si 28 de ani, au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ionuţ Buhan şi alţi trei dintre ei sunt acuzaţi şi de vătămare corporală. Nu este prima dată când Ionuţ Buhan încalcă legea, fiind trimis în judecată tot pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce a lovit un tânăr despre care i s-a părut că se uită urât la el. Chiar cu 12 zile înainte de incidentul din Copou, boxerului i s-a ridicat interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, comuna Miroslava, dar a rămas cu interdicţia de a părăsi ţara. O carieră distrusă. Tocmai luase o medalie de argint  Ionuţ Buhan a câştigat mai multe premii la nivel naţional, fiind şi medaliat la Cupa României. Recent a câstigat medalia de argint la memorialul "Iosif Mattes". Îl aştepta o carieră promiţătoare însă a aruncat totul la gunoi într-un moment de nebunie. Antrenorii care au văzut în el un mare talent şi un potenţial imens de a face performanţă au fost şocaţi la aflarea incidentului. "Eu m-am întâlnit chiar duminică cu el, însă nu mi-a spus nimic despre acest eveniment. Era de perspectivă si ar fi putut ajunge un mare sportiv la categoria sa, supergrea. Eu i-am învăţat dintotdeauna să fie cuminţi, politicoşi si că boxul se practică doar in interiorul ringului. Din păcate, antrenorul nu poate controla un sportiv în ceea ce priveşte viaţa extrasportivă. Fiecare îşi alege propriul destin şi propria cale în viaţă. E păcat că un asemenea talent este irosit. În box, dacă vrei să faci performanţă, trebuie să fii cuminte ca o fată mare", a spus pentru Ziarul de Iaşi antrenorul Nicu Brânzei. Acesta crede că tânărul a luat-o pe un drum greşit şi pentru că nu a fost supravegheat îndeaproape de părinţi, aceştia fiind plecaţi de mai mulţi ani la muncă în străinătate.