FUGARUL: acasă - om de afaceri cumine, în SUA - acuzat de fraude de milioane de dolari

FUGARUL: acasă - om de afaceri cumine, în SUA - acuzat de fraude de milioane de dolari

Americanii au venit la Suceava să încătuşeze un român acuzat de fraude de două milioane de dolari. În Rădăuţi trecea ca un om de afaceri serios, respectat de toată lumea.

Un om de afaceri din municipiul Rădăuţi, Daniel Morar, zis"Burliuţ", a fost reţinut aseară de poliţişti din Arizona împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, respectivul fiind acuzat de fraude bancare de circa două milioane de euro.

Morar a fost adus în cătuşe aseară la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pe numele rădăuţeanului fiind emis un mandat internaţional de arestare emis de autorităţile americane. Potrivit unor surse judiciare, "Burliuţ" este acuzat de infracţiuni economice de proporţii, comise acum cîţiva ani, pe când rădăuţeanul a locuit în SUA.

Acasă, la Rădăuţi, Daniel Morar era cunoscut drept un tip destul de liniştit, investitor în imobiliare. A ridicat mai multe blocuri în Rădăuţi şi era un prosper om de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul acesta, la Suceava, un alt om de afaceri, Vasilică Puşcaşu, care avea contracte cu administraţia locală, a fost încătuşat la cererea autorităţilor austriece, ofiţeri din Austria deplasându-se în Bucovina pentru a se asigura că afaceristul nu le scapă printre degete poliţiştilor români.

Puşcaşu avea o firmă de construcţii şi ridicase mai multe blocuri în Suceava. El a fost extrădat în Austria în luna martie a acestui an şi este judecat pentru două jafuri armate comise în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005. Parchetul din Wiener-Neustadt a emis pe numele său un mandat european de arestare la începutul acestui an, în baza căruia s-a şi realizat operaţiunea de predare.

Austriecii îl acuză pe sucevean că a intrat înarmat cu un pistol în sediul a două bănci şi, după ce i-a ameninţat pe angajaţi, a reuşit să fugă cu aproximativ 335.000 de euro.