OPERAŢIUNEA "Rezervorul": TRAFICANŢII de ţigări ascund marfa în cele mai NEOBIŞNUITE locuri

OPERAŢIUNEA "Rezervorul": TRAFICANŢII de ţigări ascund marfa în cele mai NEOBIŞNUITE locuri

Traficanţii de ţigări din Serbia nu se liniştesc. Dacă poliţiştii de frontieră cu care erau pe-o mână acum doi ani nu mai au au curaj să permită intrarea ilegală în România a ţigărilor de contrabandă, ca în anii trecuţi, traficanţii şi-au modificat rezervoarele maşinilor astfel încât să conţină lăcaşuri speciale pentru a adăposti ţigările ilicite.

Poliţiştii de la "Crimă Organizată", împreună cu mascaţii de la Poliţia de Frontieră, sub coordonarea unui procureor DIICOT au descins, marţi dimineaţă, în patru locaţii din Timişoara şi Silagiu pentru a-i reţine pe membrii unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări. Aceştia aduceau ţigări netimbrate din Serbia ascunse în rezervoarele maşinilor. Afacerea a fost pusă la punct până în cel mai mic detaliu de un timişorean. Acesta avea un service auto şi i-a venit ideea să ascundă ţigările acolo unde cei de la frontieră nu puteau căuta: în rezervoare. Potrivit poliţiştilor de frontieră, bărbatul a modificat mai multe rezervoare ale maşinilor acoliţior săi, astfel încât să poată adăposti ţigări clandestine. Maşinile aveau asigurat un minim de combustibil, iar restul spaţiului din rezervoare putea fi umplut cu pachete de ţigări.

Odată introdusă în ţară, marfa de contrabandă era depozitată şi ulterior vândută. Activitatea grupării a fost monitorizată de procurorii DIICOT încă de anul trecut. "Grupul este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile şi evaziune fiscală. În prezent sunt efectuate percheziţii domiciliare la 4 adrese din municipiul Timişoara şi Silagiu, unde există suspiciuni că sunt depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal", a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Timiş.

Numai în ultima lună, în zona Timişoarei au fost confiscate sute de mii de ţigări. Un vâlcean urmărit pe autostrada spre Arad avea în maşină nu mai puţin de 50.000 de pachete. În aceeaşi zi, într-o maşină al cărei şofer a provocat un accident în care şi-a pierdut viaţa, poliţiştii au găsit alte 20.000 de pachete.

Ne puteți urmări și pe Google News