VESTEA-ŞOC de care aveam nevoie. Chivu se întoarce la NAŢIONALĂ

VESTEA-ŞOC de care aveam nevoie. Chivu se întoarce la NAŢIONALĂ

Cristi Chivu dă tot mai des semnale că îşi doreşte să se întoarcă printre tricolori. Jucătorul de la Inter Milano se vaită că nimeni nu l-a chemat înapoi oficial. "Când joacă naţionala, mi-e dor să fiu acolo, să trăiesc anumite emoţii", spune Chivu.

Cristi Chivu este înnebunit să se întoarcă la echipa naţională de fotbal a României, dar, orgolios fiind, aşteaptă să se roage cineva de el, fie din staff-ul tehnic, fie din conducerea FRF. "Când joaca naţionala, mi-e dor să fiu acolo, să trăiesc anumite emoţii",  a recunoscut Chivu. În martie, Chivu punea aceeaşi condiţie, prin vocea selecţionerului Victor Piţurcă.

"Ştiu nemulţumirile lui, a suferit mult pentru că a fost pus la zid de presă, dar cred că se gândeşte la revenire. Nu se poate să nu se gândească. Aşteaptă să se roage presa de el, să vină şi să fie cel mai bun. Naţionala are nevoie de Chivu. Ar fi o soluţie de aur la mijlocul terenului. La naţională n-ar mai juca fundaş stânga", a spus Piţurcă în luna martie . Atunci, Chivu voia ca presa să "se roage de el", acum vrea să-i cadă în genunchi selecţionerul sau şefii FRF.

Cristi Chivu este nelipsit de câteva zile de pe televiziunile de sport, unde dă tot felul de semnale că îşi doreşte revenirea. A luat-o însă mereu pe căi ocolite, ba că n-a jucat pe "Naţional Arena" deşi şi-ar dori asta, ba că nu vrea meci de retragere, fiindcă n-a făcut nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chivu n-a mai rezistat astăzi şi a spus că aşteaptă o propunere "oficială" şi că-i este dor de naţională. "Poate ar trebui să-l chemăm pe Hagi. Echipa naţională are nevoie de linişte, toţi ne doream înainte două puncte din această dublă. Am scos 3 puncte din meciurile cu Turcia şi Olanda. Trebuie să fim realişti şi să ne luptăm pentru locul 2, trebuie să obţinem minim 4 puncte din meciurile cu Ungaria. Practic, noi nu am pierdut puncte pentru că ne-a învins Olanda care este favorită la câştigarea grupei. Nu am pierdut puncte cu alte echipe. Nimeni de la naţională sau de la FRF nu mi-a propus în mod oficial să revin. Răzvan ştia ce decizie am luat eu şi el a încercat de cinci ori să mă facă să mă răzgândesc. Eu am o datorie morală faţă de Răzvan, pentru că l-am lăsat la greu. El a înţeles până la urmă... Mi-ar fi greu să mă întorc cu alt antrenor, în condiţiile în care l-am lăsat la greu pe Răzvan. Valorile mele sunt total diferite faţă de ale altor oameni din fotbal", a spus Chivu la sport.ro.

"Pentru fotbalul românesc, cred că mi-am făcut datoria.Accept că sunt făcut trădător şi mai ştiu eu cum. Mi-am asumat lucrul ăsta, mi-l asum în continuare. Mi-am făcut datoria, nu vreau să spun că m-am accidentat de 7000 de ori la naţională. M-a deranjat că s-a pus la îndoială profesionalismul meu. Nu s-a întâmplat o dată, ci de mai multe ori!", a adăugat Chivu.

Chivu a ţinut să detalieze de ce a renunţat la echipa naţională, dar, printre rânduri, se poate citi dorinţa de revenire. "Nu regret decizia de a renunţa la naţională, m-am gândit mult înainte să iau decizia asta. Am analizat toate punctele de vedere, tot ce am de pierdut şi câştigat. Asta e decizia mea, m-am gândit bine la ea, am pus în balanţă tot ce urma să se întâmple, criticile primite sau că voi fi rugat să mă întorc. Răzvan Lucescu ştia din Bosnia că mă voi retrage, a încercat să-mi schimbe decizia. Faţă de el am o datorie morală, l-am lăsat la greu pentru că nu am mai suportat unele lucruri. Până la urmă a înţeles. Valorile mele sunt total diferite de ale altora. Răzvan mi-e prieten, îmi va fi prieten tot timpul de acum înainte. Nu colegii m-au deranjat, ci alte lucruri. Anumite declaraţii, anumite lucruri care au dus la un tumult pe care nu l-am mai suportat", a mai precizat jucătorul de la Inter Milano.

Chivu se gândeşte să revină fiindcă tricolorii sunt într-o poziţie favorabilă în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. Ar fi prima lui prezenţă la un turneu final mondial. Jucătorul lui Inter a participat la două ediţii ale Euro (2000 şi 2008).