PARLAMENTARII SE PLIMBĂ. Sute de mii de euro pentru deplasările deputaţilor şi senatorilor

PARLAMENTARII SE PLIMBĂ. Sute de mii de euro pentru deplasările deputaţilor şi senatorilor

Deputaţii au preferat să facă deplasări în luna iunie, când au fost nu mai puţin de 19 excursii. Cea mai scumpă deplasare, de 28.360 de lei, a fost vizita unei delegaţii de parlamentari români condusă de preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Adrian Rădulescu, la Oslo, în Norvegia.

În prima jumătate a acestui an, deputaţii României au cheltuit doar pentru deplasări în străinătate aproape 150.000 de euro. Ce-i drept, suma e mai mică faţă de perioada anului trecut, când aleşii au avut nevoie de 225.000 de euro pentru deplasări.

Deputaţii au preferat să facă deplasări în luna iunie, când au fost nu mai puţin de 19 excursii. Cea mai scumpă deplasare, de 28.360 de lei, a fost vizita unei delegaţii de parlamentari români condusă de preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Adrian Rădulescu, la Oslo, în Norvegia. Deputaţii au stat în deplasare trei zile şi jumătate şi au discutat despre agricultură, acvacultură şi ferme producătoare de hrană pentru somoni. În luna august, doi deputaţi, Maria Stavrositu şi Cezar Preda, au participat la lucrările "Sobcomisiei pentru Premiul Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a avut loc la Corciano, Italia. Pentru 4,5 zile s-au plătit 10.597 de lei. Mai mult, alţi doi deputaţi au participat, timp de 7 zile, la Monaco, la "Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa". Pentru această deplasare s-a plătit 17.596 de lei, iar numele parlamentarilor încă nu au fost anunţate. În partea celalată, la Senat, fruntaşul cheltuielilor la deplasări este senatorul PDL Viorel Riceard Badea. Cea mai scumpă deplasare a fost cea pe care a făcut-o în Kazahstan şi care a costat 11.700 de lei pentru patru zile. Pe locul al doilea se clasează PSD-istul Petru Filip, care a plătit 9.695 de lei pentru o vizită de 2 zile în Germania.

"Dejunurile naţionale de rugăciune" din Statele Unite sunt şi ele foarte costisitoare. Senatorul independent Mircea Geoană a plătit pentru o astfel de deplasare 13.304 lei. O întâlnire asemănătoare a avut şi deputatul Marius Dugulescu care a cheltuit din bugetul Camerei Deputaţilor 7.000 de lei. De asemenea, deplasările de doar zile la Bruxelles au sărăcit visteria Statului cu aproximativ 100.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News