Bătaie între sindicate la Hidroelectrica

Bătaie între sindicate la Hidroelectrica

O parte a salariaţilor Hidroelectrica nu sunt de acord cu demersul celui mai important sindicat din companie, Hidrosind, de a cere în instanţă anularea deciziei de intrare în insolvenţă.

Federaţia Univers, reprezentând salariaţi din Hidroelectrica SA şi Filialele Hidroserv, se disociază în mod clar de acţiunea liderilor Hidrosind, de anulare a declanşării procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica SA, se arată într-un comunicat al federaţiei, citat de Agerpres.

"Federaţia Univers este alături de toţi angajaţii Hidroelectrica şi de toţi cei care au înţeles şi şi-au dat seama de situaţia în care s-a aflat Hidroelectrica înaintea declarării insolvenţei, şi cu atât mai mult de potenţialul pericol în care ne putem situa în urma anulării demarării procedurii insolvenţei. În condiţiile unui an deosebit de secetos şi cu o prognoză hidrologică la fel de proastă pentru prima parte a anului 2013, a reveni la situaţia anterioară declanşării insolvenţei înseamnă practic a duce Hidroelectrica în pragul insolvenţei. Nu înţelegem cât de mare poate fi gradul de inconştienţă ca să pui în pericol însăşi funcţionarea în siguranţă a sistemului energetic naţional, cu implicaţii negative foarte grave pentru economia naţională. Nu putem fi de acord cu liderii Hidrosind, care se joacă atât cu soarta a câtorva mii de salariaţi, dar - mai grav - cu însăşi existenţa Hidroelectrica SA", se arată în comunicat. Hidrosind şi Alpiq au făcut recurs la insolvenţă Potrivit comunicatului, Federaţia Univers nu doreşte să fie o "asociată" a "băieţilor deştepţi", care au prejudiciat Hidroelectrica SA şi implicit statul român de câteva miliarde de euro.

"Am fost de ani de zile consecvenţi în lupta cu contractele încheiate cu băieţii deştepţi şi am cerut continuu încetarea acestor contracte", spun liderii Federaţiei Univers.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hidrosind a depus un recurs la decizia instanţei privind deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Hidroelectrica, considerând că societatea nu este în realitate insolvabilă. Sindicatul se teme de disponibilizări sau micşorări ale salariilor în cazul continuării reorganizării judiciare. În afară de Hidrosind au mai depus recursuri Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries, ale căror contracte de furnizare de energie electrică la preţuri preferenţiale au fost anulate de administratorul judiciar.