VEZI în ce resort de lux se desfăşoară MAREA ÎMPĂRŢEALĂ în USL | FOTO + VIDEO
- Carmen Vintil ă
- 14 septembrie 2012, 10:19
Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta îşi vor petrece week-endul în Delta Dunării. I-au chemat şi pe preşedinţii de filiale, preşedinţii de CJ şi primarii reşedinţelor de judeţ ca să facă planul pentru alegerile parlamentare.
Ca să-şi împartă colegiile parlamentare la aer curat, Victor Ponta şi Crin Antonescu au făcut rezervări pentru acest week-end la "Puflene Resort" din Murighiol, un spaţiu destinat "celor care doresc o evadare din cotidian şi apreciază îmbinarea dintre frumuseţea naturii, confort la cele mai înalte standarde şi servicii de înaltă ţinută profesională". Astfel, vineri după-amiază va avea loc întâlnirea aleşilor locali ai USL, iar sâmbătă dimineaţă şedinţa comună a Comitetelor Executive ale PSD şi PNL.
Surse din cele două partide au declarat, pentru mediafax.ro, că USL nu a închiriat complexul în întregime şi că fiecare PSD-ist sau PNL-ist va achita contravaloarea cazării şi a serviciilor, preţul unei camere fiind în jur de 300 şi 400 de lei.
Invitaţii vor avea acces la piscina interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumuseţare. Ei vor putea să înoate şi în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum şi să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele. PNL va ceda PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24
Cei mai mulţi dintre social-democraţi şi liberali vor ajunge, potrivit mediafax.ro, în Deltă încă de joi seară, preşedintele PSD Victor Ponta fiind acolo de joi dimineaţă. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, va pleca şi el spre Deltă în cursul zilei de vineri. La reuniuni nu vor fi prezenţi, însă, toţi social-democraţii din BPN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi vicepreşedintele Marian Vanghelie numărându-se, se pare, printre absenţi.
Până în acest moment, potrivit unor surse citate de mediafax.ro, în baza negocierilor care au avut deja loc, PNL va ceda PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24 de colegii eligibile, păstrând principiul parităţii între PSD şi PNL.
Pe de altă parte, este de aşteptat ca tot la reuniunile din Deltă să se facă şi o analiză a rezultatului obţinut de organizaţiile locale la referendum, precum şi o strategie privind alegerile parlamentarele şi viitorul program de guvernare al USL. <iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/-U5XRGniRxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Liberalii, dezavantajaţi
Potrivit unor surse din PNL, ar putea apărea unele probleme în negocierile cu PSD pentru împărţirea colegiilor. Potrivit unei decizii USL, PSD şi PNL îşi vor păstra colegiile câştigate în 2008. Social- democraţii sunt avantajaţi, deoarece, acum patru ani, au câştigat în colegiile cu număr consistent de locuitori, iar PNL în colegiile mai mici. Asta înseamnă că, acolo unde candidaţii USL nu vor câştiga cu 50%+1 din numărul de voturi, colegiile liberalilor intră primele la redistribuire şi pot fi pierdute. În plus, raportul PSD- PNL pe colegii este de 1,7- 1 în favoarea social- democraţilor. Acum patru ani, scorul PSD în alegeri a fost de 34%, în timp ce PNL a obţinut doar 19%. Mai mult, în colegiile câştigate de PDL, PSD-iştii au cerut un raport favorabil lor de 1,2- 1. Având în vedere că PC vrea 21 de colegii eligibile, PNL riscă să obţină un număr mai mic de parlamentari decât în 2008. Potrivit unor simulări, USL se bazează pe 250 de parlamentari. 150 ar urma să revină PSD+UNPR, iar 100, PNL+PC. Dacă scădem din 100 mandatele râvnite de conservatori, liberalilor le mai rămân 79. În 2008, PNL a câştigat 92 de mandate.