CAZ DE CARTEA RECORDURILOR. Campionul ţeparilor din România mai loveşte o dată: cum face avere din închisoare "Procurorul" Rusu

CAZ DE CARTEA RECORDURILOR. Campionul ţeparilor din România mai loveşte o dată: cum face avere din închisoare "Procurorul" Rusu

Tânărul din Rădăuţi are condamnări însumând 141 de ani de închisoare, şi încă vreo 5 ani în sentinţe care nu sunt definitive. În peste 35 de de dosare s-a dat judecător, procuror, şef de Parchet, promitând soluţii favorabile celor care îl plăteau. Incredibil, toate negocierile le rezolva în timp ce se afla în închisoare!

Îl mai ţineţi minte pe individul care a reuşit să facă peste 100.000 de euro dintr-o celulă a Penitenciarului Botoşani, dându-se procuror general ori preşedinte al Curţii de Apel? A fost eliberat şi "magistratul" a continuat să dea ţepe. A fost închis din nou, condamnat între timp la zece ani de închisoare. A schimbat celula, însă nu şi năravul.

O nouă ţeapă: s-a dat procuror şi a primit 2.000 de euro ca să aranjeze un dosar Zilele trecute a mai înşelat o persoană, cu aceeaşi metodă.Numele lui e Ovidiu Rusu şi e un tânăr infractor din Rădăuţi (judeţul Suceava). Recent, o femeie din Oradea a depus plângere la poliţie, susţinând că a fost înşelată cu 2.000 de euro de către un bărbat care s-a recomandat a fi procuror în cadrul Curţii de Apel Oradea. Soţul femeii în cauză a fost arestat pe 28 august, pentru furt, în baza unui mandat european emis de autorităţile din Austria. "Procurorul" de la telefon i-a spus femeii că o poate ajuta să-şi vadă soţul din nou în libertate, însă pentru asta trebuie să cotizeze. Femeia a plătit 2.000 de euro, iar ulterior, când soţul i-a fost extrădat în Austria, şi-a dat seama că a fost înşelată şi a făcut plângere la poliţie. Oamenii legii au depistat cine era "magistratul" cu pricina, acesta fiind identificat în persoana deţinutului Ovidiu Rusu. Poliţiştii orădeni care se ocupă de acest caz au stabilit că rădăuţeanul a contactat mai multe persoane pe care a încercat să le păcălească, dându-se magistrat.

Condamnat în 35 de dosare la peste un secol de închisoare

Ne puteți urmări și pe Google News

Condamnat la 141 ani şi 8 luni de închisoare, Ovidiu Rusu este judecat în două dosare aflate pe rolul instanţelor de la Suceava. Într-unul dintre ele, în care a fost trimis în judecată de DNA, a fost acuzat că, închis într-o celulă la Botoşani, a păcălit mai multe persoane cu suma de 102.400 de euro şi 3.200 de lei. Procurorii anticorupţie au reuşit să recupereze doar 18.000 de euro şi să pună sechestru pe trei maşini găsite la locuinţa escrocului. La percheziţie, s-au găsit şi 83 de cărţi de vizită cu numele şi calitatea preşedintelui Curţii de Apel Suceava. În acest dosar, s-a dat deja o primă sentinţă de către Tribunalul Suceava, Ovidiu Rusu fiind găsit vinovat pentru 35 de infracţiuni, primind pedepse care însumate reprezintă 141 de ani şi 8 luni de închisoare.

Alte victime, alte dosare, alte zeci de mii euro adunate în conturi

Escrocul, însă, va executa însă pedeapsa cea mai grea, respectiv 7 ani şi 8 luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani şi 4 luni. În total, zece ani după gratii. În ritmul acesta, la eliberare, Ovidiu Rusu va fi un deţinut bogat. În cel de-al doilea dosar, este judecat pentru că a înşelat alte trei persoane, de data asta, anul trecut, la scurt timp după ce-a fost eliberat din penitenciar. A încasat 40.000 de lei şi aproximativ 5.000 de euro de la nişte oameni de la ţară, pe care i-a prostit că îi ajută să-şi câştige procesele în sala de judecată. A fost condamnat de Tribunalul Suceava la 4 ani şi şase luni de închisoare, însă nici această sentinţă, nici cea în dosarul instrumentat de DNA, nu sunt încă definitive.