MĂSURI DURE. Moartea japonezei a mobilizat autorităţile împotriva taxiurilor "pirat"

MĂSURI DURE. Moartea japonezei a mobilizat autorităţile împotriva taxiurilor "pirat"

Şedinţe furtunoase la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi la Ministerul Transportului. Oficialii au chemat la raport Poliţia şi taximetriştii pentru luarea unor măsuri fără precedent împotriva celor care transportă ilegal persoane de la Aeroportul "Henry Coandă".

Astăzi, la sediile ministerelor responsabile de siguranţa transportului călătorilor care ajung pe Aeroprtul "Henry Coandă" au loc întâlniri între poliţişti, lideri ai taximetriştilor şi reprezentanţi ai Ministerul Transportului. La MAI şi la Ministerul Transoporturilor se propun modalităţi de înăsprire a măsurilor împotriva celor care efectuează curse ilegale între principala poartă aeriană a ţării şi Capitală. Sunt vizaţi taximetriştii piraţi şi cei care practică tarife mari. În plus, se are în vedere anumite modificări legale, precum este Legea taximetriei, au declarat pentru EVZ responsabili din Poliţie. De asemenea, se caută soluţii legale de înăsprire a sancţiunilor celor care acostează călătorii atât în aeroporturi cât şi în gări, pentru a preveni tragedii precum cea a tinerei japoneze ucisă pe 15 august într-o pădure din Otopeni. Poliţia a anunţat, prin vocea comisarului şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, înmulţirea controalelor împotriva transportatorilor ilegali. Vor avea loc mai multe acţiuni în aceste zile. O primă acţiune a avut loc ieri, lângă Aeroportul "Henry Coandă". În intervalul orar 12.00-16.00, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi. Acţiunea s-a soldat cu aplicarea a 47 de sancţiuni contravenţionale. Acţiunea s-a desfăşurat pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor şi a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. Echipele de control au verificat activitatea taximetriştilor autorizaţi de Primăria Municipiului Bucureşti, respectiv de cea a Oraşului Otopeni, pentru diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor în regim taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat. Poliţiştii au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 23 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, au reţinut 12 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice. Inspectorii din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, pentru încălcarea prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie, au aplicat o sancţiune contravenţională şi, ca măsură complementară, au reţinut aparatul de taxat. La acţiune au participat, alături de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Transporturi, specialişti din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române. CITIŢI ŞI:

  • Noul RÂMARU al României. Povestea unei familii de criminali
  • EXCLUSIV. Moartea studentei japoneze putea fi evitată dacă ucigaşul era executat silit
  • DETALII ŞOCANTE. Ucigaşul japonezei are un văr care a ucis 3 oameni într-o noapte
  • Asasinul în serie din Baloteşti, violator de textiliste pensionare!
  • EXCLUSIV. Criminalul din Otopeni a picat testul cu detectorul de minciuni. "Tu ai omorât-o pe chinezoaică?"
  • ANCHETATORII CONFIRMĂ. Studenta japoneză ucisă şi violată a fost jefuită
  • Presimţirile tinerei japoneze omorâte lângă Bucureşti: "Mă doare în piept de nelinişte. Fără vreun motiv anume, nu simt altceva decât că sunt foarte speriată"

Ne puteți urmări și pe Google News