"Patimile" actorului care l-a transformat într-un sex simbol pe Iisus | VIDEO

"Patimile" actorului care l-a transformat într-un sex simbol pe Iisus | VIDEO

De-a lungul timpului, cinematografia mondială a fost fascinată de povestea lui Iisus. Robert Powell, Jim Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar câţiva dintre actorii celebri care au reuşit să îl aducă pe Iisus pe marile ecrane în mod convingator.

De fapt, 12 actori celebri au avut curajul de a juca cel mai greu şi solicitant personaj pentru un star de cinema.

La început n-a preţuit rolul primit

Cel mai cunoscut rămâne Robert Powell, din "Jesus of Nazareth" (1977) considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a jucat pe Iisus. Deşi regizorul Zeffirelli îşi dorea nume ca Al Pacino sau Dustin Hoffman, când i-a văzut ochii albastri ai lui Powell, a ştiut pe loc că el este cel mai potrivit actor. Actorul a fost sfătuit de regizor să nu clipească, pentru a accentua ochii lui albaştri, pătrunzatori şi pentru a-i da un aer misterios. Powell a trecut printr-un regim foarte strict, ba mai mult, a fost nevoit să se căsătoarească cu iubita sa, pentru că Zeffirelli, un catolic convins, n-a vrut ca cel care-l portretizează pe Iisus "să trăiască în păcat". În 1992, publicaţia Daily Mail scria că "el este singurul actor care a reuşit să îl transforme într-un sex simbol pe Iisus".

Ne puteți urmări și pe Google News

Interpretarea sa a intrat în istorie, imaginea sa fiind asociată des cu cea a Mântuitorului. Lucru care nu i-a fost "confortabil" deloc.

Actorul n-a preţuit la început rolul primit: "Nici măcar nu m-am dus la audiţie, cred că era aroganţa tipică celor de vârsta mea. Dar până la urmă am făcut un test. Când m-am uitat în oglindă, mi-am dat seama că mă uit cu adevărat la Iisus! A fost un moment extraordinar", recunoştea Powell într-un interviu pentru The Express. Urcuşuri şi coborâşuri

Într-un alt interviu, de data aceasta pentru Daily Mail, Powell vorbea extrem de sincer despre viaţa sa: "Îmbătrânirea nu mă sperie. Ştiu că s-a schimbat cariera mea, dar am încercat să mă menţin profesional atât de mult cât am putut. În cei 27 de ani de carieră, am avut şi succes, dar m-am implicat şi în proiecte în care am crezut şi care mi-au înşelat aşteptările". Mini-seria "Jesus of Nazareth", de şase ore şi jumătate, a devenit o bijuterie a cinematografiei: "Cred ca farmecul acestui film constă în faptul că nu ne adresăm unui public limitat, am încercat să oferim o imagine pentru toate culturile. M-au impresionat cele 10.000 de scrisori în care fanii îmi scriau: Eşti aşa cum ne-am imaginat ca ar fi fost El!". Dar nu toţi au fost multumiţi de el. Dennis Potter, scenarist de piese de teatru, l-a descris pe Powell ca fiind "constipat". "Acesta este cuvântul pe care nu am să îl voi uita şi îl voi lua cu mine în mormânt. Pentru asta, n-am să îl uit niciodată pe Potter", a fost reacţia lui Powell. La început, Powell, care avea 33 de ani când l-a jucat pe Iisus, a vrut să îi dea o latură umană personajului său, dar a concluzionat că îi fură din divinitate! Actorul recunoaşte că a rămas impresionat total de o scenă care îl bântuie şi acum, cea în care se află pe cruce. "Eram doar eu si echipa de filmare, alături de ceilalţi actori, erau toţi emoţionaţi şi plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munţi. Cred că acea scena este cel mai bine scrisă din istorie". <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0Pbq2VRPoYs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>