Îşi donează salariul de profesor, pentru a schimba podeaua veche din sala de sport

Îşi donează salariul de profesor, pentru a schimba podeaua veche din sala de sport

Un profesor de sport din Suceava este decis să schimbe podeaua veche de peste două decenii din sala în care predă şi, pentru a stânge bani de la eventuali sponsori, s-a gândit să dea chiar el un exemplu şi să doneze suma de 1000 de lei, reprezentând o bună parte din salariul său.

Ioan Drăgoiu e cadru didactic la Şcoala Generală nr. 3 din Suceava, una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţ.

"Ştiu că este o perioadă de criză, dar câte puţin de la fiecare se pot aduna nişte bani pentru că şcoala şi primăria nu au cum să ne ajute, nu au prinşi în buget bani pentru aşa ceva. Aşa că speranţa e în ajutorul din mediul privat. Costurile ar fi în jur de 8500 spre 9000 de euro cu tot cu TVA", a explicat profesorul, decis să bată din poată în poartă pentru a le face o bucurie elevilor săi.

Podeaua din sala de sport e veche, roasă, vopseaua ştearsă, iar scândurile sunt distanţate, adunând praful şi mizerie şi crescând riscul unor accidente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zilnic, în timpul orelor, sute de elevi vin să facă sport în sala în care predă Ioan Drăgoiu.

Profesorul visează la o sală modernă cu o suprafaţă de teren sintetic, cu marcaje suprapuse pentru diferite discipline, fiabilă, mult mai puţin dură şi extrem de uşor de întreţinut.

Copiilor le place mişcarea, educaţia fizică, avem ramuri de sport la care elevii se pregătesc, echipe reprezentative ale şcolii care au participat şi participă la olimpiada sportului şcolar cu rezultate frumoase, campioni judeţeni, zonali ori la fazele superioare", a mai spus profesorul.

Toţi elevii săi îl ştiu de "profu' biciclist" pentru că atunci când vine sau pleacă de la şcoală, când merge la cumpărături sau prin oraş, se deplasează cu bicicleta şi îi invită pe toţi cei care intră în contact să lase maşina şi să facă mişcare. Starea actuală a sălii de sport