Magistratul Tudorel Toader se face că nu ştie legea CCR. Cere convocarea plenului, dar este nevoie doar de un magistrat asistent

Magistratul Tudorel Toader se face că nu ştie legea CCR. Cere convocarea plenului, dar este nevoie doar de un magistrat asistent

Judecătorul Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat în această seară la România TV că a solicitat preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenţă a Plenului Curţii pentru a discuta ultimele controverse apărute în ultima perioadă. Legea Curţii Constituţionale stabileşte că erorile materiale pot fi remediate de magistratul-asistent sub îndrumarea judecătorului -raportor.

Potrivit lui Toader, Zegrean a răspuns că va încerca să ia legătură cât mai curând cu judecătorii pentru a convoca plenul CCR. Tudorel Toader a precizat că nu a fost "întrebat, consultat despre eroarea materială" sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.

"Dacă este vorba că s-a greşit o pagină, un punct, care nu e de natură să schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materială, dacă este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adăugire de natură să schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenţa Plenului este luarea respectivei erată", a răspuns Tudorel Toader răspunzând unei întrebări privind natura eratei.

Hotărârile, redactate de magistratul asistent, sub îndrumarea judecătorului

Capitolul V, Reguli procedurale specifice activităţii Curţii Constituţionale, din Legea Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, stabileşte clar cine redactează posibilele erori materiale din hotărârile judecătoreşti.

Art.60. - (1) Deciziile, hotărârile şi avizele se redactează în scris de către magistratul-asistent care a participat la dezbateri, sub îndrumarea judecătorului-raportor. Termenul de redactare este de cel mult 30 de zile de la pronunţare.

(2) Deciziile, hotărârile şi avizele se certifică de către preşedintele Curţii Constituţionale şi de magistratul-asistent care a participat la dezbateri. Ele primesc număr în ordinea înscrierii lor în condica de şedinţă, separat pentru decizii, hotărâri şi avize. CITIŢI ŞI:

  • Surse: Magistraţii Acsinte Gaspar şi Tudorel Toader au modificat hotărârea CCR
  • Falsurile Curţii Constituţionale, anchetate de procurori
  • CURTEA ARUNCĂ BOMBA. CCR nu a cerut niciodată recensământul. A cerut listele electorale actualizate şi nu actualizarea listelor
  • Un nou "caz Grăjdan". Victor Ponta ştia că sensul deciziei Curţii Constituţionale va fi denaturat
  • Un funcţionar al CCR a schimbat conţinutul adresei către Guvern privind decizia în cazul referendumului. În interesul USL

Ne puteți urmări și pe Google News