"Doi burtoşi" din Iaşi, campioni la grătar cu sosul "Dulceaţă de ceapă"

"Doi burtoşi" din Iaşi, campioni la grătar cu sosul "Dulceaţă de ceapă"

Dezmăţul culinar din Parcul Tineretului i-a scos din casă pe bucureştenii pofticioşi

Un miros pătrunzător de carne friptă a atras sâmbătă şi duminică mii de bucureşteni în Parcul Tineretului, unde s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de Grătare. Mititei, cârnaţi, fleici, copane de pui, pastramă de oaie, scăricică şi cotlete au sfârâit pe jăratecul încins de dimineaţa până seara. Sâmbătă, s-au ales finaliştii concursului, care a avut, la început, 96 de concurenţi împărţiţi în 24 de echipe, reprezentând şapte mari oraşe ale ţării. Cei mai haioşi au fost arădenii de la "NO MA'AM", care s-au calificat după ce au prezentat nişte preparate botezate: "Îndulcirea Sfintei Guri" şi "Ultima puicuţă virgină"! Ieşenii de la "Doi burtoşi&friends", săriţi de suta de kile, şi-au botezat cu umor produsele: "Şapte coline" şi "E 85", în timp ce cascadorul Dan Lucaciu, împreună cu fiul său, a reprezentat Clujul sub denumirea "Donald". El a mizat pe specificul ardelenesc: "Pui a la Cluj". Ploieştenii de la "ALX" au fost sobri, cu un mix de cărnuri botezat "Tochitură ploieşteană".

Ieri, "Burtoşii" au pariat pe o "Dulceaţă de ceapă", turnată peste "copănele de porc", "NO MA'AM" pe "Potopul lui Noe" şi un "Cotlet a la Jimbolia" umplut cu ciuperci şi caşcaval, cascadorul de la "Donald" a plusat cu un sos barbecue, iar ploieştenii au încercat să fure startul botezându-şi produsul cu numele mărcii de bere care a finanţat concursul.

Locul I, premiat cu 5.000 de euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Juriul, alcătuit dintr-un maestru berar - Doru Cătănescu - Chef Claudiu Oprea şi actorul Emil Mitrache, alias "Americanul", din sitcom-ul "La bloc", i-a desemnat campioni pe "Doi burtoşi & friends", care s-au ales cu un cec de 5.000 euro. Pe doi a urmat cascadorul de la "Donald", care au încasat 3.000 euro. Podiumul a fost completat de arădenii de la "NO MA'AM", premiaţi cu o mie de euro. Ultima clasată, echipa "ALX" din Ploieşti, a primit drept consolare un grătar profesional. "Burtoşii" Ciprian Roşu, de 110 kilograme, şi Bogdan Marta, de 120, au declarat: "Facem grătar oriunde, pe acoperiş, la pădure, şi-n balcon, la nevoie!".