Modelul compact Seat Leon: generaţia viitoare

Modelul compact Seat Leon: generaţia viitoare

A treia generaţie a modelului compact spaniol Seat Leon va fi expusă la viitoarea ediţie a Salonului auto de la Paris. Primele maşini vor fi livrate la toamnă.

Seat a prezentat a treia generaţie a gamei compacte Leon.

Noul Seat Leon - care poate fi admirat într-un prim set oficial de fotografii - va fi expus, în premieră mondială, la Salonul auto de la Paris din luna octombrie.

Primele maşini vor ajunge la clienţi la scurtă vreme după aceea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată cu Leon, Seat lansează şi noua siglă. Este vorba de o restilizare a "S"-ului binecunoscut, care a fost simplificat, prin suprimarea elementului central.

Leon a fost dezvoltat pe platforma modulară MQB, aceeaşi care va sta la baza viitorului Volkswagen Golf VII.

A treia generaţie a compactului premium Audi A3 (prezentată în primăvară, la Salonul auto de la Geneva) a fost primul automobil căruia grupul VW i-a alocat noua arhitectură tehnică.

Seat nu a modificat substanţial profilul modelului său de clasă C, dar este evident că noua generaţie şi-a însuşit foarte bine actualul limbaj de design (colţuros) al grupului VW.

Versiunii cu cinci uşi (surprinsă în imaginile alăturate) i se vor alătura, în următoarea perioadă, o variantă mai sportivă (fără perechea de portiere din spate) şi una mai practică, break.

Seat nu a dezvăluit mai multe informaţii despre noul Leon (e însă foarte probabil ca motoarele să fie împărţite atât cu Audi A3, cât şi cu viitorul VW Golf).

Preţurile cu care va fi comercializată în România a treia generaţie Seat Leon vor fi anunţate la toamnă.