Designerul libanez care a cucerit lumea modei | VIDEO

Designerul libanez care a cucerit lumea modei | VIDEO

Elie Saab s-a născut de ziua Americii, la data de 4 iulie, în 1964, în Liban.

Este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari, fiind şi printre preferaţii vedetelor, mai ales ale celor din SUA. Încă de când era copil îi plăcea să coasă şi a ştiut ca din cusut îşi va câştiga existenţa. În 1981 se ducea la Paris pentru a studia şi a-şi îmbunătăţi cunoştinţele despre modă, iar un an mai târziu, la doar 18 ani, îşi deschidea propriul magazin de modă, având doar 18 ani. 1998 prezintă la Milano prima sa colecţie pret-a-porter, iar peste câţiva ani are loc prima sa colecţie prezentată la Paris.

Succes fulminant

La ora actuală a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de modă din lume. Şi, ca un fapt inedit, este primul designer non-italian care face parte din Italian Camera Nazionale della Moda! În 1999 a creat rochia pe care Rania de Iordania a purtat-o la ceremonia sa de încoronare. Acesta a fost un ecou al succesului fulminant ce avea să vină in 2002. Apoi, Saab avea să o îmbrace pe  Halle Berry în celebra rochie în care era îmbrăcată atunci când a primit Oscarul. De atunci, vedete precum Beyonce, Catherine Zeta Jones, şi multe altele au făcut o adevărată pasiune pentru creaţiile sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Formă şi eleganţă

Sediul principal al afacerii sale este la Beirut, într-un edificiu impozant şi luxos de patru etaje, care a costat 3,6 milioane de dolari. Din punct de vedere al afacerii sale, Elie Saab are una dintre cele mai profitabile întreprinderi de modă din lume, fiind unicul proprietar. O rochie care îi poartă semnătura poate ajunge şi la 16.000 de euro, iar o rochie de mireasă la 65.000 de euro. În medie, casa lui de modă vinde în jur de 800-1.000 de rochii pe sezon şi în jur de 200 de rochii de mireasă. El obişnuieşte să afirme că, deşi este atent la ceea ce se petrece în modă, nu urmează trendurile şi nu copiază. Se spune despre el că tot ceea ce face, face după forma femeilor care vor să arate elegant.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-DphjaTViC8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>