Secta care trăieşte pe spatele VIP-urilor

Secta care trăieşte pe spatele VIP-urilor

Divorţul actriţei Katie Holmes de Tom Cruise - înfocat adept al Bisericii Scientologice - readuce în prim plan controversele din jurul acestei dogme religioase.

Biserica pare să fie principalul motiv care a determinat-o pe Katie să depună actele de divorţ. Actriţa se teme că devotamentul lui Tom Cruise pentru Biserica Scientologică ar putea să o afecteze pe fiica lor, Suri, în vârstă de şase ani.

Şi, cum Tom Cruise este perceput de către membrii bisericii drept noul "Hristos al scientologiei", nu este de mirare că, în plin divorţ, Katie Holmes a ajuns inamicul numărul unu al întregului cult!

Nicole Kidman, la divorţul din 2001 de Tom, a precizat că au existat neînţelegeri datorită apropierii excesive a actorului de Biserica Scientologică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cluburi dedicate celebrităţilor

FBI-ul se "interesează" de multă vreme de scientologi, Biserica fiind anchetată pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată.

"Unul dintre beneficiarii acestora este Tom Cruise, starul pentru care scientologii pedepsiţi de capii bisericii muncesc ani de zile pe o nimica toată, 50 de dolari pe săptămână, dacă nu pe degeaba", arăta, anul trecut, revista americană The New Yorker.

Puţină lume ştie faptul că Tom Cruise a vrut iniţial să devină preot, dar căile Domnului au fost întortocheate! Aşa că s-a facut actor, iar în 1990 a aderat la Biserica Scientologică, ale cărei învăţături, credea că îl vor ajuta să scape de dislexie - slăbirea capacităţii de a citi corect.

Unul dintre centrele de prestigiu ale scientologiei este Hollywoodul, unde celebrităţile se adună în cluburi speciale dedicate lor. Tom Cruise nu este singurul. John Travolta, Kirstie Alley, Mimi Rogers, Priscilla Presley, Anne Archer, pianistul de jazz Chick Corea, şi alţii sunt înrolaţi în această organizaţie care nu se clatină încă sub loviturile oponenţilor ei.

Paradisuri bancare

În 1987, Biserica declarase venituri de 500 de milioane de dolari, dar foşti membri au declarat că aproape aceeaşi sumă a fost expediată în paradisuri bancare. Printre altele, David Ichbia - primul biograf al lui Bill Gates, era scientolog, Greg Jensen-unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Bill Gates, era şi el scientolog, iar una din principalele firme ale imperiului Microsoft - Executive Software - s-a declarat oficial scientologică! "Discursul" acestei Biserici este bine primit de multe companii multinaţionale, fapt dovedit de lungile liste de clienţi care utilizează, spun scientologii, "tehnicile" lor de studiu: General Motors, Citroën, Lancôme, Mobil Oil, Epson, Volkswagen etc.

Scientologii pretind că au peste şase milioane de adepţi în întreaga lume.

"Fişă biografi că" controversată

Întemeietor - L. Ronald Hubbard (1911-1986), prolific autor de romane SF, a constituit secta în 1950, în SUA şi Marea Britanie Învăţătura - pseudoteologică, pseudoştiinţifică; prin salvarea spiritului, toţi scientologii ar putea obţine libertatea şi nemurirea Scop - cucerirea cosmosului (!) Finanţare - taxe de seminarii, vânzări de cărţi şi donaţii Practici - frecventarea seminariilor, controlarea vecinilor şi a firmelor Metode de câştigare de noi adepţi - oferte de locuri de muncă, teste de personalitate 6.000.000 de adepţi în întreaga lume pretind că au scientologii <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/koM7HIPcoOQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • Katie Holmes divorţează de TOM CRUISE. Vezi cu câţi BANI se alege de pe urma lui
  • Katie Holmes spune că Tom Cruise a pus scientologii să o urmărească
  • Zâmbetul libertăţii. Primele fotografii cu Katie Holmes după ce a depus actele de divorţ
  • Mariajul Tom Cruise - Katie Holmes, un contract pe cinci ani?