Este ziua lui Garfield, motanul gras şi leneş care a devenit celebru

Este ziua lui Garfield, motanul gras şi leneş care a devenit celebru

Cinic, gras, roşcat, îi place lasagna, pizza, cafeaua, urăşte cura de slăbire, nu suportă zilele de luni, şi se iubeşte pe el însuşi... Este vorba despre Garfield, motanul gras şi leneş care a devenit celebru.

Iar "Garfield" este titlul benzilor desenate care luau naştere "din stiloul" scriitorului Jim Davis, pe data de 19 iunie 1978.

Un simbol

Davis l-a creat pe Garfield cândva în anul 1978. Cu o luna inainte de a 33-a zi de naştere, agenţia United Media Features i-a acceptat creaţia şi a încheiat un contract cu Jim în 19 iunie, conform acestuia banda desenată urmând să apară în 41 de ziare americane.

În iulie 1978 agenţia scoate din ziare banda desenată, dar datorită presiunii cititorilor o reintroduce repede. Garfield a avut un succes atât de mare, încât în 1982 a devenit figura cea mai populară de banzi desenate şi putea fi "citit" în 1.000 de ziare. Din 1984 Garfield are o altă administraţie, cea care a întemeiat firma Pawn Inc., alături de care lucrează şi astăzi. Cele mai multe desene animate făcute pe baza benzilor desenate au devenit clasice.

În 1987, numărul ziarelor care transmiteau benzile desenate Garfield a crescut la 2.000. Motanul lui Jim Davis a devenit demult un simbol şi poate fi cumpărat aproape sub orice formă: benzi desenate, desene animate sau filme, jucării de pluş, tricouri, ciorapi, chiar şi câini.

Ne puteți urmări și pe Google News