Un nou tratament poate încetini evoluţia cancerului

Un nou tratament poate încetini evoluţia cancerului

Cancerul de prostată care prezintă deja metastaze poate fi încetinit datorită unui nou tip de tratament revoluţionar, care a fost prezentat chiar astăzi în Statele Unite.

Un nou tratament încetineşte extinderea cancerului de prostată metastatic şi ajută la prelungirea vieţii pacienţilor, potrivit rezultatelor unui test clinic internaţional care a fost prezentat astăzi în Statele Unite ale Americii.

Medicamentul, abirateronă acetat, comercializat sub denumriea Zytiga de laboratoarele americane Johnson & Johnson, întârzie apariţia durerii şi deteriorarea stării generale a bolnavului, notează AFP.

Zytiga acţionează blocând producerea de hormoni care alimentează tumora canceroasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Acest medicament prelungeşte viaţa şi le oferă bolnavilor şansa de a nu resimţi durerea cauzată de înaintarea bolii", a explicat Dr Charles Ryan, profesor de medicină internă la Unviersitatea California din San Francisco şi principal autor al studiului clinic.

El a prezenta rezulatul cu ocazia celei de-a 48-a conferinţe anuale a American Society of Clincal Oncology , ce se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni la Chicago.

Acest studiu este primul demonstrând beneficiile Zytiga asupra unui grup de pacienţi cu cancer de prostată metastatic, a subliniat Dr Ryan.

Este "o analiză intermediară a rezultatelor acestui test clinic, ale cărui concluzii finale vor fi făcute publice în 2014", iar medicamentul, care se administrează pe cale orală, a apărut deja pe piaţă şi se administrează unui mare număr de pacienţi, a conchis profesorul american.