Festivalul Internaţional de Jazz de la Green Hours începe astăzi

Festivalul Internaţional de Jazz de la Green Hours începe astăzi

Clubul de pe Calea Victoriei se pregăteşte pentru cel mai important eveniment din Capitală dedicat muzicii jazz. Acesta se desfăşoară în perioada 1-4 iunie.

GHIJFest a ajuns la a patra ediţie şi este deja un reper important pentru iubitorii genului. Prima ediţia a festivalului a fost organizată în 2008 ca urmare a zecilor de concerte găzduite de club, dar pentru că organizatorii au dorit să readucă muzica jazz în spaţiul în care ea s-a născut, în club. Ediţiile trecute s-au bucurat de un mare succes mai ales că au beneficiat de prezenţa unor artiţti de marcă. În 2012 organizatorii pregătesc patru zile de muzică de calitate, atât artişti din România, cât şi muzicieni talentaţi din Norvegia, Polonia, Danemarca, Marea Britanie şi Suedia. Festivalul se va desfăşura în grădina clubului Green Hours şi începe cu un concert Sorin Romanescu alături de Sebastian Burneci şi Carmelo Graceffa. Concertul începe la ora 19.00 – la fel ca în fiecare seară de festival -  şi este urmat de un spectacol al Contemporary Noise Sextet.

În următoarele zile vor urca pe scena de la Green Hours Luiza Zan, Sorin Romanescu, Marta Hristea, Raul Kuşak, Mario Florescu şi mulţi alţi români cunoscuţi. Serile Vor fi încheiate pe rând de Nils Petter Molvaer Trio, Phronesis, Stian Westerhus. Evenimentul este prezentat de Andi Moisescu. Festivalul a debutat, însă, încă de pe 19 mai cu primul concert "de încălzire", urmat de un al doilea eveniment similar o săptămână mai târziu. Biletele pot fi găsite chiar la Green Hours. Un abonament are preţul de 135 de lei, în timp ce biletele pentru o zi pot fi cumpărate cu 45 (prima zi), 70 (a doua zi), 50 (a treia zi), respectiv 40 de lei (a patra zi). Citiţi şi: 

  • Saxofonistul Iordache de la Kumm lansează un disc pe vinil la GHIJFest 2012
  • Jazzul vine în București la GHIJFest 2012

Ne puteți urmări și pe Google News