Blaga: Boc va sta la Cluj până în 10 iunie. Ungureanu, potenţial mai bun distinct de PDL. Vom lua mai mulţi primari decât în 2008

Blaga: Boc va sta la Cluj până în 10 iunie. Ungureanu, potenţial mai bun distinct de PDL. Vom lua mai mulţi primari decât în 2008

Obiectivul PDL la alegerile locale din 10 iunie este reconfirmarea poziţiilor ocupate în administraţia locală în urma scrutinului din 2008, a declarat şeful de campanie al acestui partid, Vasile Blaga. Potrivit acestuia, liderul Emil Boc se va ocupa de propria sa campanie mai mult la Cluj, unde va petrece majoritatea timpului până la alegeri.

“Eu cred că va sta la Cluj în majoritateatimpului până în 10 iunie.(...) Noi răspundem de campania naţională şi în fiecare judeţ  avem o echipă de campanie care răspunde de judeţul respectiv şi în fiecare localitate avem o echipă care răspunde de candidaţii din  localitate. Noi avem  50.000 de candidaţi, cu 10.000 mai mult decât în 2008. Fiecare are propria sa echipă de campanie”, a explicat Blaga, la emisiunea "Ultimul Cuvânt", difuzată de B1 Tv, întrebat cum se va ocupa de campania lui Boc pentru obţinerea primăriei Clujului. El s-a declarat optimist cu privire la şansele  PDL de a obţine un rezultat bun la locale. “Există o stare nesperat de bună în teritoriu pentru că PDL candidează cu 50.000 de  oameni şi ei au dorinţa mai ales că sunt oameni care au confirmat.  Avem cu cine, avem  oameni gospodari. Dar pe de altă parte avem şi echipe unite”, a mai spus Blaga. Senatorul a estimat că PDL are capcitatea de a se bate şi a bate pe fiecare partid  în parte din USL. “Pe fiecare parte am cam putea să batem USL. A ne confirma poziţiile câştigate în 200. Am câştigat alegerile în 865 de primării, în 12 primării capitale de judeţ şi în 12 consilii judeţene. Vom lua mai mulţi primari decât în 2008. Bucureştiul trebuie să fie peste media  naţională, este obligatoriu, mai ales că Oprescu vine cu acelaşi program cu care s-a  bătut cu mine: autostrada suspendată”, a mai arătat Blaga.

Vasile Blaga  vede un rol electoral şi Mihai Răzvan Ungureanu, dar alături de PDL  şi în perspectiva alegerilor paralemntare.

“Eu l-aş vrea într-un proiect alături de PDL, nu este încă membru al PDL şi aş dori să-şi folosească potenţialul pentru a participa la o astfel de construcţie cu oameni cât mai mulţi din societatea civilă, alături de care vom veni şi noi. Nu ştiu ce va vrea dânsul să facă, dar pentru a-şi dovedi potenţialul va trebui să aducă mulţi oameni valoroşi în interiorul unei astfel de construcţii la care să participăm şi noi”, a arătat Blaga.

În opinia sa,  Ungureanu ar trebui să facă o altă construcţie, separată de PDL.

”O construcţie separată care să se unească într-o mişcare spre toamnă, să fie a societăţii civile la care să vină şi un partid puternic ca PDL, care are şi structuri. Am convingerea că am putea participa împreună, până la urmă avem în faţă aceleaşi forţe politice cu care ne batem, cele de stânga (...) Cred că aşa am obţine un scor foarte bun în toamnă”, a mai afirmat Blaga.

În schimb, intrarea imediat a lui Ungureanu în PDL şi propulsarea lui la vârful partidului, chiar dacă prin vot, nu i-ar maximiza potenţialul. ”Ca să-şi maximizeze potenţialul, va trebui să dovedească că adună oameni pe lângă dânsul”, a adăugat preşedintele Senatului, apreciind că că nu ar ajuta la nimic dacă Ungureanu ar strânge în jurul său doar câţiva foşti miniştri din Cabinetul său, care de fapt sunt membri PDL.