Complot terorist care viza sediul de campanie al preşedintelui Obama, dejucat de autoritățile americane

Complot terorist care viza sediul de campanie al preşedintelui Obama, dejucat de autoritățile americane

Trei militanţi arestaţi sub acuzaţia de terorism intenţionau să comită un atentat care viza sediul de campanie al preşedintelui american, Barack Obama, la Chicago, cu prilejul manifestaţiilor organizate în paralel cu summitul NATO, au informat surse judiciare.

“Persoanele pe care le-am inculpat nu sunt manifestanţi paşnici. Sunt terorişti din interiorul Statelor Unite", a declarat sâmbătă procurorul Anita Alvarez în prezenţa jurnaliştilor, adăugând că “printre ţintele vizate figurau sediul de campanie al preşedintelui Barack Obama şi locuinţa primarului oraşului Chicago Rahm Emanuel".

Sute de persoane au manifestat ieri după-amiază la Chicago împotriva summitului NATO ce are loc în al treilea oraş ca mărime din SUA şi pentru a cere eliberarea celor trei militanţi acuzaţi de organizarea unui atentat.

Grupul de manifestanţi a scandat “indignarea noastră, libertatea noastră sunt mai puternice decât închisorile voastre" şi a blocat circulaţia în cartierul de afaceri al oraşului, după care au încercat să se apropie de palatul congresului unde va avea loc summitul, în condiţii de înaltă securitate, transmite AFP.

Un manifestant a fost reţinut după o altercaţie cu forţele de ordine. Alte mici grupuri de manifestanţi s-au deplasat în faţa domiciliului primarului oraşului Chicago, Rahm Emanuel.

Pentru a găzdui summitul NATO, în centrul oraşului Chicago au fost luate măsuri sporite de securitate, în aşteptarea în special a unei manifestaţii a opozanţilor prevăzută să aibă loc astăzi după-amiază. Mai multe manifestaţii au avut loc deja la Chicago şi 14 persoane au fost reţinute, majoritatea pentru delicte minore.

Ne puteți urmări și pe Google News