Daniel Constantin, dator vândut lui Voiculescu: vilă în Corbeanca şi 295.000 de euro

Daniel Constantin, dator vândut lui Voiculescu: vilă în Corbeanca şi 295.000 de euro

Dator vândut la şeful său, ministrul Agriculturii trebuie să recupereze de la acesta 60 de milioane de euro.

Un teren din Corbeanca este locul în care se întâlnesc interesele familiei Voiculescu cu cele ale noului ministru al agriculturii, Daniel Constantin, care acum trebuie să recupereze 60 de milioane de euro de firmele şefului său informal .Actualul ministru şi-a cumpărat un teren la preţ preferenţial de la soţia lui Dan Voiculescu şi îi datorează fondatorului PC aproape 300.000 de euro.

Noul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, trebuie să recupereze 60 de milioane de euro din afacerea Grivco- Institutul de Cercetări Alimentare, în care fondatorul PC, Dan Voiculescu este acuzat de mai multe infracţiuni. Un alt inculpat în dosarul Grivco-ICA este un fost vicepreşedinte al AVAS, Jean Cătălin Sandu, fost membru în Adunarea Generală a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). EVZ a descoperit că pe o stradă din Corbeanca se întâlnesc interesele actualului ministru al agriculturii cu cele ale inculpaţilor din dosarul fostului institutul de stat. Laguna Albastră

Puţin mai la sud de Paradisul Verde din Corbeanca, construit de excentricul om de afaceri Cristian Ţânţăreanu, strada Laguna Albastră investiţiile imobiliare sunt în plină dezvoltare în ciuda crizei. Strada a fost asfaltată recent iar muncitorii roiesc de la o vilă la alta. Pentru cei interesaţi mai sunt chiar terenuri de vânzare, dar şi câteva vile la roşu. “Mausoleul" familiei

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe strada Laguna Albastră te izbeşte din start priveliştea unor porţi gigantice care adăpostesc vila fondatorului PC, Dan Voiculescu. EVZ a descoperit că vila de 2.490 de metri pătraţi nu îi aparţine în acte acestuia, ci unei anume Elenei Voiculescu. Este una şi aceeaşi persoană cu actuala soţie a lui Dan Voiculescu, care o prezintă însă peste tot sub numele de Liana Voiculescu.

Surse din anturajul celor doi susţin că liderul USL păstrează voit confuzia de nume la nivel public. Conform actelor consultate de EVZ (detalii AICI) impresionanta vilă este pe numele doamnei Elena Voiculescu - care a obţinut cele două autorizaţii de construcţie şi a semnat procesul verbal de recepţie la finalul lucrărilor (detalii AICI). Valoarea totală a investiţiei aşa cum apare în autorizaţiile de construcţie este de circa 2,8 milioane lei (puţin peste 600.000 de euro).

Specialiştii de pe piaţa imobiliară consultaţi de EVZ s-au arătat extrem de nedumeriţi faţă de valoarea mică declarată de soţia lui Dan Voiculescu pentru construcţia celor 2.490 mp, cu o suprafaţă construită la sol de 1233,79 mp: “La aceste preţuri îţi iese cam 250 de euro pe metru pătrat, un preţ extrem de mic pentru o asemenea construcţie". Soţie şi om de afaceri

Conform declaraţiei de avere a senatorului Dan Voiculescu (pe care o puteţi accesa AICI), acesta i-a împrumutat soţiei sale 2,7 milioane de dolari. Cu toate că este proprietara imensei vile, Elena Voiculescu îşi păstrează domiciliul într-o clădire din Băneasa, vizavi de sediul Antena 3. Elena Voiculescu este şi om de afaceri, fiind implicată în mai multe companii. Una dintre ele este Societatea Medicală Anti-Aging SRL, unde Elena Voiculescu este parteneră cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Fundaţia Ana Aslan. Ea şi-a mai încercat norocul şi în domeniul restaurantelor alături de doi vechi colaboratori de pe vremea renumitei firme Crescent Maritime- Mihai Lazăr şi Virgil Vasiloiu. O altă afacere ratată, de data aceasta cu un fost director al Antena 1, Dan Matiescu, este Danielli Style SRL, în domeniul comerţului cu îmbrăcăminte. Inculpatul din casă

Singura firmă care îşi are sediul social la reşedinţa familiei Voiculescu din Corbeanca este Dana Executive Consulting (D.E.C.) SRL, înfiinţată în prima jumătate a anului 2011. Asociat unic al firmei este Elena Voiculescu, iar ca administrator figurează Sandu Jean Cătălin, fost membru în Adunarea Generală a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a cărui privatizare în favoarea firmelor Grivco SRL deţinută de Dan Doiculescu a fost investigată de procurorii DNA. Dan Voiculescu este acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni în acest dosar: " folosirea de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani".

Procurorii DNA au arătat că Dan Voiculescu, în calitate de preşedinte al PUR (precursorul PC-ului de astăzi) i-a influenţat pe directorul ICA, Gheorghe Mencinicopschi şi membru al partidului său, pe Jean-Cătălin Sandu, vicepreşedintele AVAS şi secretarul executiv al PC, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru al Telecomunicaţiilor pentru ca, în urma unor operaţiuni financiare si comerciale frauduloase, Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu), să-şi adjudece pachetul de acţiuni deţinut de Administratia Domeniului Statului la ICA, la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală, în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare. Sandu Jean-Cătălin este inculpat în acest dosar fiind trimis în judecată în calitate de administrator al S.C. Benefica S.A. Bucureşti (firma din grupul Grivco), pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În numele fiicelor

În mai 2001, la înfiinţarea firmei cu sediul la vila lui Dan Voiculescu din Corbeanca, notarul s-a deplasat la sediul Grivco pentru a le lua uzualele declaraţii atât Elenei Voiculescu, cât şi lui Jean Cătălin Sandu .După ce firmele lui Voiculescu au preluat în mod fraudulos ICA, aşa cum susţin procurorii DNA, timp de nouă ani, fondatorul PC a stat liniştit. De abia în 2008, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în acest dosar cu suma de 60,58 milioane euro pe care trebuie să o recupereze de la firmele lui Dan Voiculescu. Urmaşul ICA, compania ICA Research &Development (ICA R &D) SRL este deţinută astăzi în proporţie de 100 de Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii (CCAI) SA -controlată de Camelia şi Corina Voiculescu şi Grivco SA, chiar compania care a construit castelul lui Dan Voiculescu de la Corbeanca. Vecinul din partid

De când este inculpat în mai multe dosare, Dan Voiculescu şi-a trecut toate afacerile pe numele celor doua fiice, Camelia şi Corina Voiculescu. (Puteţi accesa documentul AICI). Ministrul Agriculturii, cumpără teren de la soţia lui Voiculescu. La câteva sute de metri distanţă de vila lui Dan Voiculescu, tot pe strada Laguna Albastră se află o vilă de nouă ori mai mică. Casa aparţine în acte lui Daniel şi Elena Constantin, adică ministrului agriculturii şi soţiei sale. Daniel Constantin şi-a cumpărat 460 de metri pătraţi, în 2007, chiar de la Elena Voiculescu care i-a rupt dintr-o tarla de 1.665 de metri pătraţi (Conform contractului de vânzare-cumpărare pe care îl puteţi accesa AICI).

Preţul pe care Daniel Constantin a declarat că l-a plătit a fost de 80 Euro/metru pătrat, apreciat de specialiştii din piaţa imobiliară consultaţi de EVZ ca situându-se la limita inferioară pentru acele vremuri. Conform autorizaţiei de construcţie emisă în 2007 tot pe numele consoartei lui Dan Voiculescu valoarea investiţiei lui Daniel Constantin a fost de 175.000 de lei (circa 44.000 euro pentru aproximativ 325 metri pătraţi de suprafaţă construită pentru subsol, parter şi etaj). Conform declaraţiei de avere a lui Dan Voiculescu, acesta i-a acordat lui Daniel Constantin un împrumut de 295.000 de euro.

N.R.  Ministrul Daniel Constantin nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, acesta preferînd să îşi închidă telefonul după primirea SMS-urilor trimise de redactorul nostru.