Ucraina: Iulia Timoșenko iese din greva foamei, susține fiica fostului premier

Ucraina: Iulia Timoșenko iese din greva foamei, susține fiica fostului premier

Iulia Timoşenko, fostul premier ucrainean, va ieși mâine dini greva foamei pe care a început-o la 20 aprilie pentru a protesta împotriva violenţelor la care susţine că a fost supusă în închisoare, a anunţat astăzi fiica sa Evghenia.

Medicul german Lutz Harms, venit în Ucraina pentru a-i acorda asistenţă opozantei, ”o va ajuta pe mama să înceteze greva foamei începând de mâine”, a declarat presei Evghenia Timoşenko, după ce și-a vizitat mama laînchisoarea din Harkov. Și oficialii de la Kiev au anunțat că spitalizarea Iuliei Timoşenko a fost amânată cu o zi, până mâine, la cererea ei, transmite AFP.

Vineri, Timoșenko acceptase să fie tratată la clinica de la Harkov de un medic german şi îşi dăduse „acordul preliminar” pentru a fi spitalizată începând de marţi, 8 mai.

Fosta șefă a guvernului de la Kiev, a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce a semnat, fără acordul guvernului pe care-l conducea, un contract de import de gaze naturale ruseşti, considerat păgubos pentru Ucraina. Ea suferă de o afecţiune a coloanei vertebrale şi a intrat în greva foamei pe data de 20 aprilie, acuzând că a fost bătută de angajaţi ai închisorii în timp ce era dusă cu forţa la clinica penitenciarului.

Ne puteți urmări și pe Google News