Minivacanţă de pomină, cu plajă, muzică şi o mare de alcool

Minivacanţă de pomină, cu plajă, muzică şi o mare de alcool

Litoralul colcăie de lume, aproape 30.000 de turişti au invadat staţiunile de la mare pentru "a o face lată" în minivacanţa prelungită de 1 Mai.

Cei mai mulţi au ales Mamaia şi sudul extrem al litoralului, Vama Veche şi 2 Mai.

Vremea este frumoasă aşa că plajele sunt împânzite de şiruri de şezlonguri pe care stau la soare, să prindă primul bronz, o mulţime de turişti în costume de baie.

Pe plajele din nordul staţiunii Mamaia, mulţi tineri dorm însă direct pe nisip, epuizaţi după o noapte de dans pe muzica mixată de DJ renumiţi, invitaţi ai celor trei festivaluri în aer liber, Sunwaves, The Mission şi For the love of House.

Sticlele de bere şi paharele goale de plastic, mucurile de ţigară, sunt aruncate direct pe plajă. Bubuitul boxelor se aude din mijlocul staţiunii. Dar ce mai contează. "Aici e viaţa, aici e libertatea, ce Vama Veche, acolo e rockăreală, e minciună, aici e muzica adevarată", strigă pentru a se face auzit, Cosmin. E abţiguit bine şi se întreţine cu noul său amic, Bram, aterizat din întâmplare de la Amsterdam. "Am zburat 2500 kilometri să văd ce-i pe aici pe la voi şi este incredibil, nu-mi vine să cred", îşi arată tânărul olandez entuziasmul făcând tumbe pe nisip.

Şi Vama Veche este plină, în lipsa locurilor de cazare, tinerii stau la cort sau dorm direct pe nisip, mai ales că vremea ţine cu ei, prognoza meteo arătând că vor fi maxime de 26 de grade. Noaptea însă, minimele coboară la 14 grade Celsius. La mare căutare este însă "sharockma", nicidecum banala şaormă. Costă de la 4 la 14 lei, în funcţie de mărime. Resturile de mâncare, hârtii sau sticlele şi pahare goale au invadat plaja. Dar nu-i nimic, vor fi curaţate astăzi, într-o acţiune organizată de Erasmus Student Network. 30 de mii de turişti îşi petrec vacanţa de 1 Mai pe litoral. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 26 de grade Celsius Citiţi şi:

  • Începe programul „Litoralul pentru toți”. VEZI ce tarife au hotelierii!
  • Grătarele Capitalei, încuiate în două parcuri. VEZI unde poți ieși la iarbă verde de 1 Mai

Ne puteți urmări și pe Google News