A fost lansat cel mai puternic autoturism offroad

A fost lansat cel mai puternic autoturism offroad

Mercedes-Benz va expune, săptămâna viitoare, la Salonul auto de la Beijing, modelul G63 AMG, un specialist 4x4 dotat cu motor biturbo V12 de 6.0 litri și 605 CP!

Venerabila clasă G de la Mercedes-Benz este recunoscută de amatorii de drumeții auto offroad drept una dintre cele mai reușite mașinării realizate vreodată în acest scop.

Producătorul german s-a gândit însă că măcar un aspect care ”lasă de dorit” trebuie corectat cât mai repede.

Astfel, Mercedes-Benz va expune, săptămâna viitoare, la Salonul auto de la Beijing, modelul G63 AMG, versiunea de top a specialistului 4x4, dotată cu motor biturbo V12 de 6.0 litri și 605 CP!

Ne puteți urmări și pe Google News

Cuplum maxim disponibil este și el gigantic: 1.000 Nm.

Cu ajutorul unei cutii de viteze automate 7G-tronic, care transmite resursele colosale ale motorului la toate cele patru roți, noul Mercedes-Benz G63 AMG poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde! Cel mai probabil, pe asfalt.

Cine știe, poate că existau câțiva clienți ai acestui model care tânjeau să câștige câteva ”liniuțe”, altminteri nu prea înțelegem de ce i-ar trebui unei mașini offroad autentice un sprint de coupe sport de top.

Consumul mixt oficial anunțat de Mercedes-Benz pentru noul G63 AMG este unul firesc pentru cel mai puternic model offroad: 17 l/100 km.

Prețul cu care va putea fi achiziționat noul Mercedes-Benz G63 AMG, începând din luna iunie, întrece și el orice așteptare: 264.180 de euro!