România va găzdui “Summitul NATO al Educaţiei"

România va găzdui “Summitul NATO al Educaţiei"

Ministrul Educaţiei, Cătălina Baba, a susţinut o conferinţă de presă pe tema Conferinţei Ministeriale a Procesului Bologna care va avea loc în România, în perioada 26-27 aprilei.

Întâlnirea miniştrilor educaţiei va avea loc la Palatul Parlamentului, unde sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi din 100 de ţări, iar principalele teme de discuţie vor fi crearea de şanse egale la învăţământ de calitate, creşterea mobilităţii studenţilor şi a angajabilităţii acestora.

Baba a subliniat importanţa acestui eveniment, comparându-l cu Summitul NATO pentru apărare şi a vorbit despre necesitatea unui masterat pentru tinerii care urmăresc să se specializeze într-un anumit domeniu. “Ideea Bologniei este un învăţământ pe cicluri: 3 ani de licenţă, dacă îmi găsesc loc de muncă pot să nu încerc masteratul, dar dacă ţintesc o meserie specializată mă pot îndrepta către 2 ani de masterat şi apoi către 3 ani de doctorat. Ideea este ca licenţa plus masteratul să nu depăşească 5 ani", a explicat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca, coordonatorul Secretariatului Bologna a declarat că evenimentul urmează să marcheze predarea ştafetei către Armenia.

Ne puteți urmări și pe Google News