Phenianul lui Kim Jong-un sfidează Occidentul: ”Vom lansa satelit după satelit”

Phenianul lui Kim Jong-un sfidează Occidentul: ”Vom lansa satelit după satelit”

Regimul de la Phenian a avertizat că va lansa ”satelit după satelit”, sfidând din nou reacţiile de condamnare ale comunităţii internaţionale ca urmare a recentului tir eşuat cu o rachetă balistică nord-coreeană.

Coreea de Nord arată, într-un comunicat oficial, că a stabilit cauzele care au dus la dezintegrarea rachetei tip Unha-3, care a explodat la două minute de la decolare, relatează AFP.

”Reacţionarii americani şi japonezi dar şi marionetele acestora pot ţipa cât vor, la fel şi banda de şobolani a lui Lee Myung-Bak (preşedintele sud-coreean) împotriva unor obiective paşnice, noi vom trimite în spaţiu satelit după satelit”, insistă documentul citat.

Vinerea trecută, Coreea de Nord a lansat fără succes o rachetă purtătoare a unui satelit de observare terestră, conform anunţului Phenianului. Mai multe ţări, în special SUA, Japonia şi Coreea de Sud au acuzat Phenianul că testează de fapt o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, capabilă să transporte focoase nucleare, încălcând rezoluţiile ONU care îi interzice desfăşurarea de activităţi nucleare şi balistice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectilul a căzut în Marea Japoniei, la 165 kilometri de coastele Coreii de Sud.

Consiliul de Securitate al ONU a decis înăsprirea sancţiunilor adoptate împotriva Phenianului după tirurile cu rachete efectuate în 2006 şi 2009.