"Este normal ca Papa să fie obosit"

"Este normal ca Papa să fie obosit"

Arhiepiscopul Parisului, cardinalul André Vingt-Trois, a comentat, astăzi, zvonurile apărute şi în presa franceză, cu privire la starea de sănătate a Papei.

Aseară, în bazilica Sfântul Petru din Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a ţinut slujba de Înviere, iar, astăzi, în prima zi de Paşti, Suveranul Pontif a rostit tradiţionalul mesaj "Urbi et orbi" şi a transmis întregii lumi salutul "Hristos a inviat!", inclusiv în limba română, pentru romano-catolici.

Mulţi au speculat pe seama oboselii Papei, însă, cardinalul André Vingt-Trois a precizat că este şi normal la vârsta pe care Suveranul Pontif o are. "Eu nu cred că este surprinzătoare oboseala lui. Şi mă surprinde să citesc că ar avea nevoie de vreo maladie anume pentru ca la cei 85 de ani ai săi să se simtă obosit. E suficientă vârsta şi slăbiciunile care vin odată cu aceasta. Chiar nu văd necesară inventarea vreunei boli pentru o persoană de 85 de ani, care tocmai a încheiat un turneu în Mexic şi în Cuba", a insistat arhiepiscopul Parisului, pentru "Le Figaro".

Cardinalul André Vingt-Trois a mai precizat că nimeni nu se aşteaptă ca Papa Benedict al XVI-lea să aibă un mandat de 25 de ani, ţinând cont că a fost ales în această funcţie la vârsta de 78 de ani. Pe 16 aprilie, Papa Benedict al XVI-lea va împlini 85 de ani. Se ştie deja că acesta suferă de afecţiuni cardiace mai vechi. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Slujba Învierii la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea: "Întunericul ce reprezintă o ameninţare reală pentru umanitate"