Bill Gates transformă apa din WC în apă potabilă. Ai bea un pahar?

Bill Gates transformă apa din WC în apă potabilă. Ai bea un pahar?

Dacă ai un câine şi-l prinzi în timp ce bea apă din vasul de toaletă să nu-l cerţi. Pentru că, în curând, şi tu ai putea ajunge să consumi apă care a trecut, mai întâi prin WC.

Bill Gates sponsorizează o nouă invenţie care doreşte să transforme apa folosită la toaletă în apă potabilă, iar deşeurile - în combustibil. Ideea aparţine tinerei Sarah Haigh, de la Universitatea din Manchester. Ea studiază nanotehnologia şi spune că poate transforma apa menajeră provenită de la toaletă în apă numai bună de băut, scrie Daily Mail. Dacă invenţia va fi produsă în masă, va schimba viaţa a milioane de persoane. Chiar dacă rezultatul final nu va fi apă minerală îmbuteliată, tehnologia poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru milioanele de persoane care locuiesc în zone în care nu au resurse de apă.

Simplificând procesul, pentru a putea fi pe înţelesul tuturor, Sarah Haigh spune că mixul de bacterii şi nanoparticule vor intra în contact cu deşeurile menajere şi vor extrage de acolo hidrogen (folosit pentru a obţine combustibil). Şi, prin filtrare repetată, se poate ajunge la apă curată.

Tânăra a primit, prin intermediul fundaţiei Bill şi Melinda Gates, o bursă de 100.000 de dolari. Propunerea tinerei cercetătoare de a obţine combustibil ieftin şi un dispozitiv de transformare a apoi menajere în apă potabilă, a reuşit să învingă alte 2.000 de proiecte şi să obţine banii pentru a-şi finanţa cercetarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prototipul trebuie să fie gata până la finele anului 2013. Dacă, anul viitor, Sarah Haigh reuşeşte să-şi demonstreze ideile şi să arate că procedeul chimic funcţionează, va primi de la Bill Gates 1 milion de dolari.