CUPA DAVIS: Schoorel - Luncanu 6-1, 6-3, 6-3. Linia a doua a României, dominată de olandezi | FINAL

CUPA DAVIS: Schoorel - Luncanu 6-1, 6-3, 6-3. Linia a doua a României, dominată de olandezi | FINAL

Andrei Dăescu şi Petru Luncanu, cei doi tineri jucători români care vor evolua în partidele de simplu ale duelului cu Olanda, nu au disputat niciun meci în sistemul cel mai bun din cinci seturi.

Echipa României de Cupa Davis susţine, în acest sfârşit de săptămână, duelul decisiv pentru calificarea în barajul de promovare în Grupa Mondială, împotriva Olandei. După ce titularii - aflaţi în conflict cu federaţia - au refuzat convocările, şansele unui succes românesc la Amsterdam au devenit infime. Echipa e formată din jucători fără experienţă (n.r. - cu excepţia lui Florin Mergea), care îşi fac debutul la o competiţie importantă. COMETARIUL LIVE AL PARTIDEI

SCHOOREL - LUNCANU 6-1, 6-3, 6-3

- Duelul Olanda - România debutează astăzi cu meciul dintre Thomas Schoorel (123 ATP) și Petru-Alexandru Luncanu (437 ATP). Schoorel este la serviciu.

SETUL 1

GAME 1: Luncanu a câștigat prima minge a jocului, dar Schoorel a servit apoi impecabil, adjudecându-și patru puncte la rând. Suprafața rapidă l-a împiedicat pe român să poată returna corect: 1-0.

GAME 2: Olandezul și-a procurat primele mingi de break, fructificând-o pe cea de-a doua: 2-0.

GAME 3: Uriașul Schoorel este dominant la serviciu și preia conducerea cu lejeritate: 3-0.

GAME 4: Luncanu produce primul serviciu as, iar game-ul îi intră destul de ușor în cont, la 30: 3-1.

GAME 5: Luncanu n-are încă răspuns la serviciul lui Schoorel, în ciuda unor veniri eficiente și surprinzătoare la fileu: 4-1.

GAME 6: Luncanu are probleme mari și atunci când servește. Schoorel are mingi de break: 5-1. GAME 7: Schoorel nu are emoții. Ia primul set cu un game alb, după mai puțin de o jumătate de oră. Luncanu pare precum mielul la tăiere: 6-1. SETUL 2 GAME 8: Schioorel preia comanda setului: 1-0. GAME 9: Luncanu nu face față jocului: 2-0. GAME 10: Românul nu izbutește să se ridice la importanța confruntări: 3-0. 

GAME 11: Luncanu face break-ul pe neașteptate: 3-1.

GAME 12: Românul își face serviciu, dar Schoorel are un break în față și perspectiva de a câștiga și al doilea set: 3-2.

GAME 13: Schoorel câștigă: 4-2.

GAME 14: Luncanu se agață de olandez: 4-3.

GAME 15: Schoorel salvează două mingi de break: 5-3.

GAME 16: Luncanu n-are spor la serviciu: 6-3.

SETUL 3

GAME 17: Schoorel servește ca la carte: 1-0.

GAME 18: Luncanu are un game la serviciu lejer, câștigând la 0: 1-1.

GAME 19: Luncanu nu pare capabil de-o minune, Schoorel fiind la comanda setului: 2-1.

GAME 20: Schoorel face break și ia avans pe tabelă: 3-1.

GAME 21: Pe fondul oboselii, Luncanu comite greșeli în lanț: 4-1.

GAME 22: Luncanu, preocupat să conteste o minge dată greșit de arbitrii, rămâne aproape de olandez: 4-2.

GAME 23: Schoorel defilează în sala din Amsterdam: 5-2.

GAME 24: Luncanu își face greu serviciul: 5-3.

GAME 25: Meciul se termină cu victoria Olandei: 6-3. Media de vârstă, peste cea a învingătorilor de la Quito Cu toate acestea, nu ar fi pentru prima oară când tricolorii reuşesc să întoarcă şansele în favoarea lor. În 2003, România a mers la Quito cu o echipă juvenilă (media de vârstă de atunci era de 21 de ani şi 152 de zile), dar a câştigat duelul cu Ecuadorul, scor 3-2, după cinci meciuri dramatice. La Amsterdam, media de vârstă a românilor este de 23 de ani şi 46 de zile. Florin Mergea (27 de ani) a jucat şi la Quito, aducând punctul crucial din partida de dublu.

Ne puteți urmări și pe Google News