Un membru al partidului condus de Geert Wilders a demisionat şi denunţă site-ul xenofob

Un membru al partidului condus de Geert Wilders a demisionat şi denunţă site-ul xenofob

Un membru al Partidului Libertăţii condus de cotroversatul Geert Wilders a anunţat astăzi că părăseşte partidul, subliniind că formaţiunea este una nedemocratică şi criticând în acelaşi timp site-ul lansat recent pe care olandezii pot posta plângeri împotriva muncitorilor din estul Europei.

Decizia lui Hero Brinkman de a demisiona este cel mai grav semn public de disensiune din cadrul partidului de extremă dreapta al lui Wilders, al treilea ca pondere în camera inferioară a parlamentului de la Haga, cu 24 din 150 de locuri.

Partidul lui Wilders este şi cel care asigură trecerea legilor guvernului minoritar al lui Mark Rutte, asigurându-i în chestiunile cheie o majoritate de un singur vot.

Brinkman a anunţat însă că va continua să susţină guvernul în Parlament, chiar dacă nu va mai face parte din partid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputatul de 47 de ani a declarat că nu va lăsa guvernul lui Rutte să se prăbuşească, dar nu s-a angajat să susţină necondiţionat noile reduceri de cheltuieli negociate în prezent de partidele coaliţiei de la guvernare cu formaţiunea lui Wilders, transmite şi Agerpes.

Deputatul, fost poliţist, a precizat că părăseşte Partidul Libertăţii pentru că Geert Wilders permite prea puţină democraţie şi nu admite voci divergente în partid.