Proteste anti Putin: Zeci de manifestanți arestați la Moscova

Proteste anti Putin: Zeci de manifestanți arestați la Moscova

Câteva zeci de protestatari anti guvernamentali au fost reţinuţi astăzi, de poliţie, la două manifestaţii neautorizate, în centrul Moscovei. Oamenii încercau să protesteze față de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin și față de postul NTv care, într-un documentar, a acuzat liderii opoziției de trădare.

Poliţiștii susțin că au reţinut peste douăzeci de persoane în Piaţa Revoluţiei, din preajma Kremlinului, unde protestatarii încercau să organizeze un miting fără acordul municipalităţii, dar pe care ulterior le-au eliberat.

O altă manifestaţie, reunind peste 500 de simpatizanţi ai opoziţiei, a avut loc în Piaţa Puşkin, la iniţiativa liderului mişcării ”Solidarnost”, Boris Nemţov, pentru a cere eliberarea deţinuţilor politici, menţionează portalul Gazeta. Oamenii au scandat ”Rusia fără Putin” şi ”Ruşine postului NTV”, potrivit ”Huffington Post”.

Nemţov a îndemnat la boicotarea postului de televiziune NTV, după ce acesta a difuzat, joi seara, filmul ”Anatomia protestului”, în care se afirmă că participanţi la mitingurile anti-Putin, declanșate după alegerile legislative din decembrie 2011, au fost plătiţi cu bani care ar putea proveni din SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serghei Udaltsov, un alt organizator, a cerut participarea la un marş de un milion de persoane, la Moscova, la 6 mai, cu o săptămână înainte ca Putin să fie instalat oficial în funcţie. Vladimir Putin a fost reales preşedinte al Rusiei,la 4 martie, pentru un mandat de şase ani, după ce a mai ocupat această funcţie de două ori, între 2000-2008.