Sexul după naştere

Sexul după naştere

Venirea pe lume a unui copil nu înseamnă şi sfârşitul vieţii sexuale, chiar dacă la început aşa pare. Sunt însă situaţii în care ar trebui să cereţi ajutor.

Se întâmplă frecvent ca proaspetele mămici să îşi piardă total apetitul pentru sex.

"Poate fi o formă de contracepţie naturală, pentru a nu avea un alt copil prea aproape de primul", explică medicii.

Natura nu ştie însă că s-a inventat pilula contraceptivă şi prezervativul, aşa că asigură-te că teama de o sarcină nu e cauza scăderii apetitului sexual. Stimulaţi interesul pentru sex!

Ne puteți urmări și pe Google News

Echilibrul hormonal ar trebui să revină la câteva săptămâni după naştere, însă dacă mămică suferă de depresie, frecvent îi dispare şi apetitul pentru sex. Dacă problemele persistă, la controlul ginecologic care se face la şase săptămâni, medicul care urmăreşte mama ar trebui informat.

Reţineţi şi faptul că interesul nostru pentru sex are tendinţa de a creşte pe măsură ce este stimulat şi piere dacă nu primeşte stimulări. Sărutările, mângâierile şi grija faţă de partener, fără a fi sub presiunea unui act sexual, pot pune din nou hormonii în mişcare. Când bărbaţii văd soţiile doar ca mame

Destul de frecvent, problemele sexuale care apar după naşterea copilului existau dinainte, însă au fost ascunse. Dacă suspectezi o astfel de situaţie, prima modalitate prin care poţi remedia situaţia este să vorbeşti cu partenerul despre temeri şi resentimente. Dacă este dificil, cereţi sfatul unui expert.

Uneori, se poate întâmpla ca paternitatea să aibă un efect neaşteptat asupra bărbaţilor: le cauzează probleme sexuale pentru că le este imposibil să-şi mai vadă femeia devenită mamă ca parteneră pentru sex. În astfel de situaţii, e nevoie de discuţii în cuplu şi ajutor de specialitate.

O cauză pentru care partenerii îşi pot pierde interesul pentru sex e extenuarea, îngrijirea unui bebeluş fiind extrem de obositoare Citiți și:

  • Viaţa cuplului după naşterea copilului. Ghid de supravieţuire
  • STUDIU: Mai important ca sexul este un singur factor pentru căsnicie. AFLĂ CARE