Angajatele unei bănci din Constanţa, săltate de mascaţi

Angajatele unei bănci din Constanţa, săltate de mascaţi

Fapt inedit la Constanţa, directoarea unei sucursale bancare şi două angajate care administrează contul bulibaşei din comuna Cuza Vodă au fost săltate ieri de mascaţi fiind suspectate de favorizarea infractorului.

Femeile nu au arătat însă şocate de prezenţa trupelor de intervenţie, ba chiar şefa lor a comentat uşor ironic, "dar ce pregătiţi sunteţi, sunt chiar curioasă dacă şi infractorilor le faceţi la fel".

Mascaţii s-au făcut că nu aud, le-au săltat şi le-au dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit procurorului de caz, Teodor Niţă, "vineri am emis ordonanţă de poprire pe conturile, în valoare de aproape 200.000 lei, ale unui învinuit de evaziune fiscală cu fier vechi şi cereale.

În pofida ordonanţei, marţi 13 martie, banii au fost eliberaţi, printr-o procedură suspectă, şi eliberaţi învinuitului". Mai exact, bulibaşa s-ar fi dus pur şi simplu la sucursala bancară, ar fi spus că a greşit contul în care vărsase banii, a cerut transferul lor într-un alt cont. Ulterior, întreaga sumă a fost ridicată de un nepot, de la o agenţie a băncii din oraş şi "marţi după amiază chefuiau cu toţii la Cuza Vodă". Anchetatorii au aflat despre tărăşenie şi au trimis mai mulţi poliţişti ,cu citaţie, să verifice cum de a fost posibil ca un cont poprit să fie golit.

Numai că în loc să fie lămuriţi, oamenii legii ar fi fost daţi afară de conducerea sucursalei bancare aşa că "s-au luat măsurile procedurale şi au fost conduse la sediul parchetului". Purtătorul de cuvânt al parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul Zafer Sadâc spune că "există indicii că mai mulţi angajaţi ai băncii Reiffeisen pot fi cercetaţi pentru favorizarea infractorului, se continuă ancheta".

Surse judiciare au declarat marţi seara după audieri că cercetările vor fi extinse şi la Bucureşti după ce "angajatele au spus că pentru transferul banilor bulibaşei ar fi avut acceptul conducerii băncii centrale". Potrivit aceloraşi surse, procurorii constănţeni au mai păţit-o de două ori cu aceeaşi bancă, "odată 3 miliarde lei şi altă dată 5 miliarde lei vechi, conturile poprite au fost golite de angajaţi prin aceeaşi metodă".

Ne puteți urmări și pe Google News