Fostul şef al Mossad: un atac asupra Iranului ar avea efecte devastatoare pentru Israel | VIDEO

Fostul şef al Mossad: un atac asupra Iranului ar avea efecte devastatoare pentru Israel | VIDEO

Meir Dagan, fostul şef al Mossadului, a avertizat, ieri, într-un interviu acordat postului american de televiziune CBS, că un atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene ar declanşa un război regional care nu se ştie cum se va încheia, scrie ziarul Haaretz.

O eventuală intervenţie militară a statului evreu ar duce la un atac masiv cu rachete din partea Iranului care ar avea un "efect devastator" asupra Israelului.

"Ştim cum încep războaiele. Nu se ştie niciodată cum se termină. Şi cred că Israelul se va afla într-o situaţie foarte gravă pentru ceva vreme", a subliniat Dagan.

El şi-a exprimat, de asemenea, scepticismul cu privire la eficienţa unui atac aerian asupra Iranului pentru că, spre deosebire de informaţiile făcute publice până acum, Republica Islamică nu dispune doar de patru, ci de zeci de instalaţii nucleare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orice atac nu va face decât să întârzie programul nuclear iranian, nu să şi-l oprească definitiv, a mai precizat fostul şef al serviciului israelian de informaţii externe.

În schimb, Occidentul ar trebui să se concentreze mai mult asupra unei schimbări de regim la Teheran. "Este de datoria noastră să îi sprijinim pe cei care vor să se opună deschis regimului din Iran", a adăugat Dagan.

El a conchis că, dacă va fi nevoie, ar prefera ca americanii, și nu Israelul, să atace Iranul.

<embed src="http://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_player_embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="425" height="279" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" FlashVars="si=254&contentValue=50121407&shareUrl=http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7401692n" />