Marian Sârbu: UNPR nu este interesată de Mişcarea Populară

Marian Sârbu: UNPR nu este interesată de Mişcarea Populară

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu este interesată de Mişcarea Populară, a declarat, astăzi, la RFI România, şeful Uniunii, Marian Sârbu. În opinia liderului UNPR, Mişcarea Populară "este o temă mai degrabă de dezbătut în interiorul PDL-ului".

"Au existat la începutul lunii trecute discuţii cu PDL-ul, în legătură cu participarea noastră în sensul acesta, la alegerile locale, însă nu s-a pus niciodată problema unei diminuări a identităţii noastre politice, ideologice. Aşadar, este o temă mai degrabă de dezbătut în interiorul PDL-ului, în interiorul forţelor de centru-dreapta. UNPR-ul va candida, acolo unde protocolul cu PDL-ul nu va produce efectele scontate, va avea candidaţi proprii, vom avea liste proprii în majoritatea localităţilor, în majoritatea judeţelor. Evident, acolo unde ne vom înţelege cu PDL-ul, până la urmă, acesta este şi scopul protocolului posibil, susţinerea unor candidaţi unici la posturile de primari, urmând însă ca în ceea ce priveşte listele pentru alegerile locale să candidăm pe liste separate", explică Marian Sârbu.

El a explicat şi motivele pentru care formaţiunea sa este reticentă la un astfel de proiect politic.

"UNPR-ul nu este interesat de participarea în interiorul Mişcării Populare, dintr-un motiv foarte simplu: acest lucru ne-ar diminua identitatea politică. Mişcarea Populară pare să fie o mişcare de centru-dreapta, iar UNPR-ul este şi va rămâne un partid de centru-stânga", a conchis Sârbu.

Ne puteți urmări și pe Google News