Liberalii prahoveni protestează la poarta lui Antonescu: "Crin, trezeşte-te!". Cum le-a "soluţionat" conducerea solicitările!

Liberalii prahoveni protestează la poarta lui Antonescu: "Crin, trezeşte-te!". Cum le-a "soluţionat" conducerea solicitările!

Aproximativ 40 de liberali, membri ai filialei Prahova, au protestat, astăzi, în fața sediului PNL din Aviatorilor, nemulțumiți de modul cum s-au împărțit candidaturile la nivelul USL în această organizație și de stilul în care a fost înlocuită fosta conducere în frunte cu Adrian Semcu. Antonescu le-a promis nemulțumiților că va găsi o soluție, dar una "care să se bată cu PDL nu să facă jocurile doamnei Anastase". Însă decizia de convocare a Consiliului Naţional Executiv pentru 12 martie nu a avut darul să-l mulţumească pe Semcu, care a acuzat că alegerile interne pentru desemnarea noii conducerii a filialei vor avea loc prea târziu pentru ca organizaţia să se poată mobiliza eficient pentru alegerile locale.

UPDATE 5: Antonescu a susţinut că nu există nicio problemă în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor USL pentru alegerile locale în Buzău şi a afirmat că liberalul Nicolae Robu, cel mai probabil, va fi candidatul la Primăria Timişoara.“Nu am nicio problemă la Buzău", a afirmat Antonescu. Întrebat cine va candida la Buzău, preşedintele PNL a răspuns: “Cine am înţeles, am anunţat, am parafat şi am anunţat public. Deci este o chestiune rezolvată". În ceea ce priveşte primăria Timişoara, liderul PNL a precizat că nu au fost oficializate încă candidaturile, dar că în proporţie de 99,9% este vorba de Nicolae Robu. UPDATE 4. Conducerea PNL a decis convocarea Consiliului Național Executiv  pentru data de  12 martie, a anunțat liderul Crin Antonescu ca răspuns la solictările liberalilor prahoveni. Întrebat dacă Semcu riscă vreo sancțiune, Antonescu a infirmat o astfel de variantă de acțiune. “Acum, la Birou, s-a convocat Consiliul Naţional, nu numai pentru problema asta, ci pentru multe altele, dar având şi problema asta pe ordinea de zi pentru 12 martie'Eu nu i-am evitat, le-am spus care e singura posibilitate de altfel, că aşa unii îl susţin pe fostul preşedinte (Adrian Semcu, n.r.), alţii nu-l mai susţin, că de aia nici nu mai e preşedinte. Vor avea până la urmă nişte alegeri, se vor pronunţa, mai mult de atât nu răspund de mulţumirea şi nemulţumirea oamenilor. Nimeni nu a încălcat statul şi nu-l va încălca, atâta vreme cât voi fi preşedinte al PNL”, a spus Antonescu. Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, se declară însă nemulțumit de soluția adoptată de BPC-ul partidului. "E o bătaie  de joc, cum să faci Consiliu cu trei luni înainte de alegeri?  De cât va mai dispune conducerea filialei pentru pregătirea campaniei. Asta nu e democraţie cu domnul Antonescu preşedinte", a clamat Semcu la ieşirea din sediul PNL, înainte de a da liber oamenilor aduşi de la Ploieşti cu un microbuz. UPDATE 3. Discuția cu protestarii invitați în sediu a durat doar cateva minute, timp destul ca Antonescu și Helvig să se spele pe mâini de orice responsabilitate în cazul noi conduceri de la Prahova. "Ne-au spus că aceste lucruri nu e de competența lor, că decizia în acest caz nu poate fi luată decât de Consiliul Național Executiv al partidului", a declarat Traian Victor Ionescu fost membru în BPJ al filialei Prahova. UPDATE 2. "Crin wake-up man!", "Revoluția bunului simț numai la televizor!", "Antonescu = Iliescu", "2009: în România a început revoluția bunului simț, în Prahova revoluția de la bunul plac","Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi", "Revoluţia bunului simţ - da, revoluţia bunului plac - nu", "Vrem partid liber(al)", "Revoluţia bunului simţ, doar la televizor în prime-time?!!", "Crin, şi dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?", sunte mesajele pe care le scandează protestatarii.

FOTO: RĂZVAN PETRESCU UPDATE 1. O delegație a protestatarilor va intra la discuții cu liderii PNL. Crin Antonescu a spus ca încearcă să găsească o soluție dar care să nu însemne "o alianță cu Roberta Anastase", făcând referire la presupusele colaborări politice ale fostului lider Adrian Semcu la nivelul consiliului local Ploiești cu PDL-ul și cu primarul acestui Municipiu, Andrei Voloșevici. "Am nevoie de o conducere care să se bată cu PDL, nu care să facă jocurile PDL", a spus Antonescu, arătându-se nemulțumit de o pancartă pe care scria "revoluția bunului simț nu mai la prime time".  Liberalii prahoveni, veniți la sediul PNL, au declarat că au transmis mai multe mesaje la centru pentru a critica modul în care a fost numită conducerea interimară la Prahova, însă nu au primit niciun răspuns, motiv pentru care au venit la sediul central. "A fost numită o conducere interimară, într-un mod pe care eu nu l-am văzut nici la comunişti şi să se intre cât mai repede în legalitate", a spus unul dintre protestatari. Aceștia au mai acuzat că noua conducere a PNL Prahova a dizolvat abuziv biroul permanent al organizației Municipiului Ploiești cât și a organizației de tineret a acestei filiale. De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că, cu câteva luni înainte de alegeri, organizația PNL prahova a fost "decimată". De exemplu, la nivelul organizației Ploiești toți cei 27 șefi de zonă au fost înlocuiți și birourile dizolvate. Totodată, în urma negocierilor cu PSD pentru definitivarea listei de candidați la locale, liberalii au pierdut 20 de localități, mai suțin protestatarii. "Țin să amintesc că la ultimele două tururi de scrutin organizația Prahova sub mandatul domnului Semcu a obținut cele mai bune rezultate la nivelul acestui județ din istoria PNL, adică 28%", a declarat Simona Snelbegh, președinta organizației de femei a PNL Prahova. Protestatarii au fost întâmpinați de secretarul general al partidului Eduard Helvig și de secretarul general Radu Stroe. CITIŢI ŞI:

  • Antonescu câştigă o bătălie. Patriciu, rămas fără protecţia PNL Prahova. Semcu, "îngerul păzitor", silit să-şi dea demisia
  • Semcu, silit să renunţe la preşedinţia PNL Prahova: A fost un puci comandat de la centru. Excluderea lui Patriciu, posibilă miză
  • De la demisie, la demitere. Omul lui Patriciu, dat jos pentru a fi instalat apropiatul soților Antonescu
  • Ultimul colaborator al lui Patriciu, neutralizat de Antonescu. Omul Adinei Vălean, viitorul şef peste PNL Prahova
  • Semcu: A fost un puci comandat de la centru. Excluderea lui Patriciu, posibilă miză

Ne puteți urmări și pe Google News