GREVĂ pe aeroportul din Frankfurt. Sute de zboruri au fost astăzi anulate

GREVĂ pe aeroportul din Frankfurt. Sute de zboruri au fost astăzi anulate

Greva controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi al treilea din Europa, începută astăzi, va fi prelungită până miercuri, la ora 4.00 GMT, a anunțat în această dimineață sindicatul din domeniul securităţii aeriene GdF.

Lufthansa, prima companie aeriană europeană, a anulat pentru luni circa 200 de zboruri, mai ales curse interne. Greva a început azi noapte, la ora 04.00 GMT şi urma să se încheie mâine, la orele 04.00 GMT. Sindicatul a decis însă prelungirea protestului pentru că societatea care gestionează aeroportul, Fraport, ”nu dă încă informaţii”, a explicat pentru France Presse un membru al conducerii GdF.

Acest sindicat reprezintă un grup de doar aproximativ 200 de salariaţi - din totalul de circa 19.000 care lucrează pe aeroport -, dar a căror importanţă este crucială pentru planificarea şi gestionarea deplasării aparatelor la sol.

Controlorii, dar şi alţi angajaţi la sol implicaţi în securitatea curselor, ale căror salarii au oscilat în 2011 între 42.000 şi 69.200 euro pe an, cer majorări între 25% şi 50%, plus 10% bonus pentru servicii complementare şi reduceri ale timpului de lucru între 9% şi 13%, potrivit unui document remis Fraport.

Ne puteți urmări și pe Google News